Završena rekonstrukcija saobraćajnice i trotoara u Ulici Šekerova

Na osnovu ugovora kojeg su potpisali Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar kao finansijera i Sunija Jahić, direktor firme „Bosman“ koja je izvođač radova, okončana je rekonstrukcija ulice i trotoara u Ulici Šekerova između brojeva 1 i 32 (Mjesna zajednica „Mejtaš-Bjelave“). Vrijednost projekta iznosi 41.200 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar u svom budžetu.
Završena rekonstrukcija saobraćajnice i trotoara u Ulici Šekerova

Glavni projekt rekonstrukcije saobraćajnice i trotoara u Ulici Šekerova uradili su stručnjaci Javnog preduzeća „Zenica“. Duž ove ulice od 125 metara postavljeno je 250 metara novih betonskih ivičnjaka. Vodilo se računa da se nivo asfalta zadrži zbog ulaska u garaže i stambene, te pomoćne objekte. Tokom izvođenja radova na snazi je bilo rješenje o privremenoj izmjeni režima saobraćaja u ovoj ulici koju je izdalo Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.

 

-Postavljena su dva nova ulična slivnika, te 128 metara drenažnih cijevi za odvod podzemnih voda, a nivelisan je 21 šiber za vodu i pet šahtova. Na kraju radova postavljeno je oko 365 metara kvadratnih novog asfalta. Uskoro krećemo sa radovima na rekonstrukciji Ulice Donja Mandžina između brojeva 1 i 23, a vrijednost projekta iznosi oko 75.000 maraka, objasnio je Ademir Džafić, šef gradilišta građevinske firme „Bosman“.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti