Općina Centar sufinansira izdavanje „Monografije Bosne i Hercegovine“

U prostorijama Općine Centar, u petak 29. jula 2016. godine, potpisan je protokol kojim je iz budžeta Općine Centar Izdavačkoj kući „Tugra“ donirano 5.000 maraka. Protokol, koji je prethodno potpisao načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, direktorici Izdavačke kuće Lejli Čengić i direktoru projekta Ismetu Veladžiću uručen je na sastanku kojem su prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić i savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić.
Općina Centar sufinansira izdavanje „Monografije Bosne i Hercegovine“

Donirana sredstva namijenjena su za sufinansiranje prve velike Monografije Bosne i Hercegovine na bosanskom i engleskom jeziku. Monografija sadržava dvojezički (bosanski i engleski), raskošno ilustriran, geografski, historijski, privredni, državno-pravni i kulturni prikaz Bosne i Hercegovine od najstarijih vremena do danas. U ovaj projekt uvršteni su i prikazi školstva, medija, umjetnosti, sporta, zdravstva, vjerskih zajednica te iseljeništva BiH.

 

Autori tekstova objavljenih u Monografiji Bosne i Hercegovine su, između ostalih, mr. Aida Abadžić-Hodžić, Moric Albahari, mr. sci. dr. Čedo Aleksić, prof. dr. Marko Beroš, mr. sci. Redžad Ćatić, Esad Delibašić, prof. dr. Faris Gavrankapetanović, mr. Nedžad Grabus, prof. dr. Safet Halilović, dr. Edhem Hasković, Zehrudin Isaković, dr. Ante Ivanković, prof. dr. Dimitrije M. Kalezić, prof. dr. fra Marko Karamatić, akademik Tvrtko Kulenović, mr. Danijela Martinović, prof. dr. Enes Pelidija, mr. Alma Pobrić, Tomislav Počanić, prof. dr. Arif Smajkić, dr. Aiša Softić, prof. dr. Mira Šunjić Beus, prof. dr. Sreto Tomašević i prof. dr. Jelenka Voćkić Avdagić.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je kazao da je izuzetno obradovan što Općina Centar daje doprinos izdavaštvu jedne ovako važne Monografije.

 

-Mi se radujemo što će „Monografija Bosne i Hercegovine“ ugledati svjetlo dana, a naročito što će u njoj biti predstavljena i naša lokalna zajednica sa njenim najvažnijim elementima. Zaista mislim da je ovo korisna knjiga, a prema autorima, urednicima i ekipi koja je to priredila smatram da je neponovljiva. Apsolutno podržavamo to što radite, i sigurni smo da će saradnja biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo. Ono što je posebno motivirajuće za Općinu je to što ćemo dobiti određeni broj primjeraka koji će obogatiti našu biblioteku, dodao je Ajnadžić.

 

Direktorica Čengić, uz riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Bećireviću, je naglasila da je podrška Općine u ovom projektu od velikog značaja.

 

-Mi smo mala izdavačka kuća i ne bismo mogli sami podnijeti troškove bez vaše pomoći. Želim se zahvaliti načelniku Bećireviću, predsjedavajućem Općinskog vijeća i Općinskom vijeću što su imali sluha za ovako značajan projekat, istakla je Čengić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti