Ajnadžić posjetio KJKP „Park“

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa pomoćnicom općinskog načelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove Almom Sadović posjetio je Kantonalno javno komunalno preduzeće „Park“ gdje su ih ugostili v.d. direktora Alem Ramić i tehnički direktor Sektora održavanja javnih zelenih površina i tehničkih poslova Suad Hećo. Povod posjete bio je razgovor o zajedničkim aktivnostima i projektima KJKP „Park“ i Općine Centar.
Ajnadžić posjetio KJKP „Park“

Na početku sastanka Ramić je upoznao Ajnadžića sa planiranim aktivnostima preduzeća u narednom periodu kao i trenutnom položaju u kojem se nalazi preduzeće.

 

-Ovo preduzeće trenutno ima dugovanja oko 4,5 miliona maraka. Od toga 2,9 miliona KM čine obaveze za doprinose i 1,4 miliona KM prema dobavljačima. Suočavamo se sa mnogo problema, ali nastojat ćemo ih prevazići, nadamo se uz podršku institucija vlasti. Preduzeće „Park“ je spremno sarađivati sa Općinom Centar u svom punom kapacitetu, jer sve aktivnosti koje provodimo isključivo su u korist naših građana. Mi želimo nastaviti prije svega jedan prijateljski i partnerski odnos sa Općinom Centar i u budućem periodu. Planiramo zajedno sa ViK-om realizirati projekat izgradnje cvijetne fontane u dijelu ispred zgrade Općine Centar, a nadamo se da ćemo imati i vašu podršku. Naš cilj je učiniti ovaj grad ugodnijim i ljepšim mjestom za stanovanje, kazao je Ramić.

 

Predsjedavajući Ajndažić je istakao da Općina Centar uvijek ima sluha za projekte čiji je cilj da se na području Centra sačuvaju, obnove i izgrade nove parkovske površine.

 

-Prije svega želimo v.d. direktora Ramiću da čestitamo na imenovanju i izrazimo nadu da ćemo razvijati dobru međusobnu saradnju. Nedavno sam bio u posjeti KJKP „Pokop“ i ideja koju mi je prezentirala direktorica Alma Pinjić izuzetno mi se svidjela. Naime, na području središnje gradske općine imamo oko 35 hektara površine za groblja, a to je mnogo prostora u Centru koji se može, sa relativno malo novca, pretvoriti u najbolji dio općine Centar. Zamisao je ograditi groblja, ozeleniti ih, osvijetliti, opremiti urbanom opremom uključujući i video nadzor. Općina Centar spremna je finansirati realizaciju tog projekta, a i vaše preduzeće bi tu odigralo veoma važnu ulogu. Općina Centar kao finansijer projekta je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 255.000 KM  preduzeću „Park“ za uređenje manjih javnih i zelenih površina, a spremni smo da taj iznos u narednom periodu bude i veći, dodao je Ajnadžić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti