„Ljetni nogometni kamp“ okupio 67 osnovaca sa Centra

U nastojanjima da se učenicima osnovnih škola omogući učešće u što raznovrsnijim sportskim aktivnostima, Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“, i u ovoj školskoj godini organizovala je ljetni nogometni kamp za učenike od prvog do petog razreda osnovnih škola sa područja Centra.
„Ljetni nogometni kamp“ okupio 67 osnovaca sa Centra

Cilj ovog projekta je aktivno popunjavanje slobodnog vremena tokom ljetnog raspusta, upoznavanje i druženje sa vršnjacima, usvajanje novih navika, popularizacija i omasovljenje nogometnog sporta.

 

Naime, projekat je realizovan u periodu od 20.06 do 15.07.2016. godine, na terenima stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu.

 

-Kroz ovogodišnji ljetni nogometni kamp prošlo je 67 osnovaca sa područja općine Centar, a polaznike je odabrala uprava njihovih škola. Zahvaljujući ovom, prije svega korisnom projektu, učenici su imali priliku pohađati časove nogometa pet dana u sedmici po sat vremena. Projekat je realiziran zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar, a vodili su ga licencirani fudbalski treneri. U navedenom periodu održano je ukupno 20 treninga, a djeca su tokom realizacije projekta savladala najosnovnije elemente i vještine ovog sporta, kazao je Mirza Pašić, profesor tjelesnog odgoja iz „Centra za sport i rekreaciju“.

 

Općina Centar je za realizaciju ovog projekta iz budžeta izdvojila 6.000 KM.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti