Završni radovi na rekonstrukciji Ulice Abdurahmana Muharemije

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica u Centru, radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su 1. juna 2016. godine započeli rekonstrukciju Ulice Abdurahmana Muharemije 1-70 (Mjesna zajednica „Betanija-Šip“). Projekt finansira Općina Centar koja je za tu namjenu u ovogodišnjem budžetu izdvojila 196.000 KM, a za nadzor je zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.
Završni radovi na rekonstrukciji Ulice Abdurahmana Muharemije

Prilikom izrade glavnog projekta inženjeri iz Javnog preduzeća „Zenica“ su utvrdili da je na ovoj saobraćajnici, ukupne dužine 326 metara, došlo do oštećenja kolovozne konstrukcije zbog neadekvatne odvodnje površinskih voda.

 

-Do sada je završena izgradnja dva armirano-betonska potporna zida, uklonjen je stari oštećeni asfalt i podloga umjesto koje je postavljena nova. Također, ugrađeni su novi betonski ivičnjaci duž saobraćajnice, cijevi za novu kanalizaciju i odvod površinskih voda. Postavljeno je šest novih slivnika koji su spojeni na gradsku odvodnu mrežu i urađena je nivelacija sedam šibera za vodu i četiri šahta. Postavljena je nova tamponska podloga, a preostaje nam još samo asfaltiranje koje planiramo završiti do kraja ovog mjeseca, kazao je Suad Dahija, šef gradilišta firme „Grakop“.

 

Navedeni projekt se realizira na osnovu ugovora o izvođenju radova na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica u Centru kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor firme „Grakop“ Šukrija Melezović. Ovim ugovorom, čija je  ukupna vrijednost 220.100 KM, također je predviđena sanacija potpornog zida u Ulici Dejzina Bikića kod broja 213 na Šipu.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti