Atletskom klubu Sarajevo Općina Centar donirala 3.000 maraka

Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, nastavlja dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima, a posebno onim koji daju doprinos razvoju i promociji sporta u našoj zemlji i predstavljanju Bosne i Hercegovine u svijetu. Tako je iz ovogodišnjeg općinskog budžeta izdvojeno 3.000 maraka Atletskom klubu Sarajevo.
Atletskom klubu Sarajevo Općina Centar donirala 3.000 maraka

Protokol o realizaciji ovog budžetskog granta potpisali su načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i predsjednik Upravnog odbora Atletskog kluba Sarajevo Dragiša Marek. Donirana sredstva su namijenjena za nabavku sportske opreme i troškove putovanja člana kluba Nermina Štitkovca na Evropsko prvenstvo za mlađe juniore koje je održano u Gruziji od 14. do 17. jula.

 

Izvršna direktorica Kluba Vahida Kozić, uz riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Bećireviću, kazala je da ovo nije prvi put da Općina Centar pomaže rad kluba, te da se nada da će uspješna saradnja biti nastavljena.

 

-Sredstva koja smo dobili od Općine uveliko će pomoći i tokom priprema našeg mladog atletičara Nermina Štitkovca za Svjetsko prvenstvo. Već je nastupio na Evropskom prvenstvu i plasirao se na četvrto mjesto za uzrast mlađih juniora do 16 godina. Prije početka takmičenja, mladi Štitkovac nalazio se na 19. poziciji, tako da rezultat koji je ostvario na ovom takmičenju predstavlja veliki uspjeh za njega. Naredne godine mu predstoji Svjetsko prvenstvo za isti uzrast. Mi se nadamo plasmanu u finale, a možda bi malo pretenciozno bilo da kažemo da se nadamo medalji. Sve je moguće ukoliko budemo imali podršku i u narednih godinu dana. Podršku u proteklim godinama Općina nam je pružala za naše programske aktivnosti, kao i za projekte „Atletika za najmlađe“, organizovanja Jadranskih susreta prošle godine, četveroboj sa zemljama okruženja na kojem smo bili domaćini. Trenutno radimo na infrastrukturnom projektu revitalizacije atletske staze, odnosno postavljanje nove podloge. Dio sredstava za ovaj projekat smo uspjeli dobiti od Međunarodne fondacije i Kantona Sarajeva, a ostalo finansiramo od svojih vlastitih sredstava. Mi se nadamo da će nam Općina Centar pomoći u ovom infrastrukturnom projektu, istakla je Kozić.

 

Središnja sarajevska Općina iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za ovu oblast, a u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti će nastaviti davati svoj doprinos razvoju i promociji sporta, pružati podršku sportskim organizacijama, klubovima i pojedincima. U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za podršku sportu izdvojeno je 477.300 maraka.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti