Potpisan ugovor za sanaciju spomen-obilježja Oaza mira-Pionirska dolina

Na osnovu ugovora kojeg je u ime Općine Centar Sarajevo potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme BOOC d.o.o. Sarajevo i predsjednikom Udruženja nosilaca „Zlatnog ljiljana“ i „Zlatne policijske značke“ općine Centar Zijadom Škamom, uskoro počinju radovi na sanaciji spomen-obilježja Oaza mira-Pionirska dolina.
Potpisan ugovor za sanaciju spomen-obilježja Oaza mira-Pionirska dolina

Iz budžeta središnje sarajevske općine za ovu namjenu izdvojeno je 3.734 KM. Riječ je o još jednom u nizu boračkih projekata koje finansijski podržava ova lokalna zajednica, iskazujući i na taj način veliku zahvalnost šehidima i poginulim borcima koji su svoje živote dali za odbranu Bosne i Hercegovine.

 

Radove na sanaciji spomen-obilježja Oaza mira-Pionirska dolina izvodi građevinska firma BOOC d.o.o (Boračke organizacije Općine Centar) koju su 2004. godine osnovala boračka udruženja općine Centar.

 

Prilikom potpisivanja ugovora Zijad Škamo je uputio riječi zahvalnosti načelniku Općine Dževadu Bećireviću i Općinskom vijeću Centar na razumijevanju za potrebe boračke populacije. –Ovo je jedan u nizu boračkih projekata koje finansijski podržava Općina Centar. Navedena sredstva ćemo iskoristiti za popravke oštećenja spomen-obilježja i za hortikulturno uređenje. Nama znači puno da nisu zaboravljeni poginuli borci kojima smo zahvalni za našu slobodu, kazao je Škamo.

 

Imajući u vidu težak socijalni položaj boraca i njihovih porodica i nedovoljnu brigu šire društvene zajednice za njihove brojne probleme, Općina Centar dugi niz godina kao jedan od prioritetnih strateških ciljeva ima kontinuiranu brigu o boračkoj populaciji, najzaslužnijoj za današnju slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu i redovno svake godine iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva kako bi im pružila podršku i razne vrste pomoći. Tako je u budžetu za 2016. godinu obezbijeđeno 617.600 KM za tu namjenu.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti