Formiranje mreže Centara za zdravo starenje u općini Centar

Predsjednik Crvenog križa općine Centar Bakir Nakaš posjetio je Općinu Centar gdje ga je ugostio predsjedavajući Vijeća dr. Nedžad Ajnadžić.
Formiranje mreže Centara za zdravo starenje u općini Centar

Predsjedavajući Ajnadžić je upoznao Nakaša sa idejom o formiranju još jednog Centra za zdravo starenje općine Centar na području Koševskog brda ili Nahoreva.

 

 

–Uskoro planiramo obići potencijalne lokacije gdje bismo mogli otvoriti još jedan ovakav centar koji se pokazao kao pravi potez Općine Centar. Ako ne bismo mogli naći odgovarajući općinski prostor možemo iznajmiti adekvatan objekat na period od 20 godina. Također planiramo da dio objekta Poljoprivredne zadruge Centar na Nahorevu ponudimo Centru za zdravo starenje za povremene izlete, edukativne sadržaje za vaše članove ili za eventualno organizovanje pojedinih aktivnosti koje se realizuju u sadašnjem Centru za zdravo starenje u Ulici Maršala Tita na broju 12, objasnio je Ajnadžić.

 

 

Nakaš je podržao ideju oko ustupanja dijela prostorija Poljoprivrede zadruge, jer bi članovi Centra za zdravo starenje provodili vrijeme na čistom zraku. Također se osvrnuo na dosadašnju saradnju Općine Centar i Crvenog križa općine Centar.

 

 

-Zadovoljni smo našom dosadašnjom saradnjom gdje je Općina Centar finansijski podržala projekte koje realizuje Crveni križ Centra. Našoj organizaciji bi svakako riješilo dosta problema kada bismo bili u sistemu redovnog finansiranja. Osim projekta kućne njege i pomoći, kojeg realizujemo uz finansijsku podršku Općine Centar, u saradnji sa Službom civilne zaštite Općine Centar, pokrenuli smo projekat formiranja višenamjenske jedinice, koja će imati ulogu spašavanja i pružanja prve pomoći nastradalima tokom prirodnih i drugih nesreća. U ovu jedinicu smo, osim osposobljenog medicinskog osoblja, također uključili mlade volontere srednjoškolce i studente, kazao je Nakaš.

 

Sastanku je također prisustvovao i Đulaga Hamza, pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti