Uređene zelene površine na Merhemića trgu

S ciljem stvaranja što kvalitetnijih uslova za život stanovnika Općina Centar svake godine izdvaja značajna sredstva za ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Poseban akcenat stavlja se na izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju manjih javnih i zelenih površina koje najčešće koriste najmlađi stanovnici općine Centar.
Uređene zelene površine na Merhemića trgu

Općina Centar kao finansijer projekta je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 255.000 KM za uređenje manjih javnih i zelenih površina na području 15 mjesnih zajednica. Tokom proteklih pet godina iz općinskog budžeta je za ovu namjenu izdvojen impozantan iznos od preko 1.530.000 KM.

 

Iz svega navedenog može se zaključiti koliko je Općina Centar opredijeljena da zelene površine uredi na način da naši sugrađani imaju kvalitetan prostor za odmor i rekreaciju, ali nažalost parkovi i parkovski mobilijar nerijetko su meta vandala koji nakon izgradnje i obnove javnih površina često budu uništeni.

 

U okviru programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar Sarajevo, radnici KJKP „Park“ rekonstruisali su i uredili zelene površine na Merhemića trgu (MZ „Ciglane-Gorica“).

 

U toku realizacije projekta rekonstrukcije i uređenja zelene površine izvršeno je čišćenje i uklanjanje korova sa zelenog pojasa uz prethodno prekopavanje, nabavka, dovoz i sadnja sezonskog cvijeća za betonske žardinjere, nabavka, dovoz i razastiranje lumbrihumusa što predstavlja mjeru prehrane kod sadnje sezonskog cvijeća, zamjena polomljenih štafli na betonskim klupama.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti