Obilježena 12. godišnjica od smrti generala Mirsada Sedića

U organizaciji Udruženja generala BiH u haremu Alipašine džamije u ponedjeljak 11. jula 2016. godine obilježena je 12. godišnjica od smrt generala Mirsada Sedića, koji je preminuo na današnji dan 2004. godine od posljedica srčanog udara.
Obilježena 12. godišnjica od smrti generala Mirsada Sedića

U ime Općine Centar cvijeće na mezar rahmetli Mirsada Sedića je položio dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar i član Udruženja generala BiH.

 

O životnom i ratnom putu rahmetli Sedića, koji je rođen 1956. godine, završio Vojnu gimnaziju „Maršal Tito“ u Mostaru i kao vazduhoplovno-tehnički oficir u činu majora služio u Bihaću do 1992. godine, govorio je general u penziji Atif Dudaković, legendarni krajiški komandant kome je Mirsad Sedić bio jedno vrijeme zamjenik.

 

-Rahmetli Sedić je dijeleći našu sudbinu pristupio Štabu teritorijalne odbrane RBiH po njenom formiranju i kao školovano vojno lice odmah raspoređen na visoku poziciju u državnom ministarstvu za odbrambena pitanja. Učestvovao je u formiranju Petog korpusa Armije RBiH, te je bio neposredni saradnik generala Ramiza Drekovića. Nakon što je general Dreković raspoređen na mjesto komandanta Četvrtog korpusa Armije RBiH, Sediću je ponuđeno mjesto komandanta korpusa. Sedić je odbio tu ponudu jer je smatrao da nije u situaciji da obavlja tu dužnost. Postao je moj saradnik, kada je Krajina bila u istinski teškoj situaciji, a ja sam njega odredio za komandanta 511. brigade. Uvažavao je profesionalnost kod ljudi, a profesionalno se i ponašao. Bio je predan zajedničkim i općim interesima. Nakon rata obavlja je funkciju pomoćnika komandanta za obavještajno-bezbjedonosne poslove i zajedničke komande, objasnio je prisutnima general Dudaković.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti