Predstavnici Općine Centar učestvovali u podjeli cvijeta „Sjećanja“

U znak sjećanja na nevino stradale u Srebrenici, Udruženje „Gračaničko keranje“, u ponedjeljak 11. jula 2016. godine, na dan obilježavanja 21. godišnjice genocida u Srebrenici, ispred BBI centra i Katedrale Srca Isusova organizovalo je podjelu promotivnog materijala i cvijeta "Sjećanje" koji je postao simbol stradanja u Srebrenici.
Predstavnici Općine Centar učestvovali u podjeli cvijeta „Sjećanja“

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajandžić, zajedno sa svojim zamjenikom Slavenom Kovačevićem, vijećnicima i članovima Udruženja generala BiH, posjetio je štand ispred BBI centra želeći se na taj način pridružiti odavanju počasti i sjećanju na nevino stradale Srebreničane ubijene tokom jula 1995. godine.

- Mi smo jako sretni što su danas predstavnici Općine Centar i Udruženja generala BiH uzeli učešće u podjeli cvjetova građanima. Prilično smo zadovoljni odzivom, jer vidimo da je svijest građana jako bitna i da oni u ovom cvijetu pronalaze neku svoju utjehu, a mi smo sretni što građani žele danas nositi ovaj cvijet kao znak poštovanja prema stradalima u Srebrenici, kazala je Azemina Ahmetbegović, predsjednica Udruženja „Gračaničko keranje“.

Cvijet „Sjećanje“ je Udruženje „Gračaničko keranje“ 2011. godine dizajniralo i promovisalo s ciljem da se najveće stradanje ljudi u Evropi nakon Drugog svjetskog rata ne zaboravi.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti