Nova donacija Općine Centar za potrebe Psihijatrijske bolnice u Jagomiru

U prostorijama Javne ustanove „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“ u Jagomiru, u ponedjeljak 11. jula 2016. godine, organizovano je potpisivanje protokola o realizaciji granta ovoj javnoj ustanovi. Radi se o iznosu od 20.000 KM koje je Općina Centar izdvojila iz svog ovogodišnjeg budžeta za potrebe izgradnje lifta za pacijente i medicinsko osoblje u prostorijama ove bolnice.

U ime Općine Centar protokol je potpisao općinski načelnik Dževad Bećirević, dok je u ime Psihijatrijske bolnice protokol potpisao v.d. direktor Muhamed Ahmić.

 

Prilikom potpisivanja ovog dokumenta predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić je kazao da je odluku o izdvajanju ovih sredstava odobrilo Općinsko vijeće Centar na njegov prijedlog, dok je načelnik Bećirević potpisao nalog kojim se doniraju sredstva za pomenutu namjenu.

 

–Također smo kao Općina Centar voljni da pomognemo oko rekonstrukcije prilaza do vaše prijemne ambulante, za šta je potrebno da dostavite pismeni zahtjev, čime bismo nastavili finansijsku podršku ovoj instituciji koja je opravdala naše povjerenje, kazao je Ajnadžić.

 

Ahmić se zahvalio na donaciji Općine Centar.

 

–Znam da smo uvijek imali podršku Općine Centar za naše projekte i vjerujem da nema nikakvog razloga da se takva podrška ne nastavi i ubuduće. U narednom periodu pokrenut ćemo proceduru odabira najpovoljnijeg izvođača radova za izgradnju lifta koji će koštati oko 40.000 KM. Kapaciteti naše bolnice iznose 70 pacijenata dok trenutno ovdje borave 52 pacijenta, što znači da je iskorištenost naših kapaciteta oko 80 posto. Do sada sa naših vrata nismo vratili niti jednog pacijenta, objasnio je Ahmić.

 

Današnjem potpisivanju protokola je također prisustvovao i Osmo Babić, pomoćnik načelnika za rad, zdravstvo i socijalnu politiku Općine Centar, službe koja je provela proceduru oko realizacije ovog protokola, Šaćir Čavrk, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice „Pionirska dolina-Nahorevo“, te Vedina Čordalija, član Upravnog odbora psihijatrijske bolnice.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti