Sutra proglašenje najuspješnijih farmera u 2015. godini

Kako bi stimulisala razvoj poljoprivredne proizvodnje, stočarstva i pčelarstva na svom području, Općina Centar duže od decenije nagrađuje najuspješnije farmere koji se bave uzgojem stoke i pčela na ruralnim područjima središnje sarajevske općine.
Sutra proglašenje najuspješnijih farmera u 2015. godini

Tim povodom će se u utorak, 12. jula 2016. godine sa početkom u 10 sati u velikoj sali Općine Centar održati edukacija farmera na temu „Savremeni pristupi stočarstvu sa posebnim osvrtom na uvjete ulaska BiH u EU“.

 

Nakon završene edukacije, u periodu od 11 do 13 sati planirana je svečana dodjela diploma i novčanih nagrada najuspješnijim farmerima u 2015. godini koji se bave uzgojem priplodne stoke i pčela na području općine Centar Sarajevo i to za sljedeće kategorije: najuspješniji farmer, zoohigijenski uslovi držanja životinja, najznačajnije povećanje broja životinja ili kapaciteta poljoprivrednog objekta, uzgajivači priplodnih junica, uzgajivači goveda, uzgajivači ovaca, uzgajivači pčela.

 

Pravo na ocjenjivanje i nagrađivanje imaju farmeri čije je mjesto prebivališta i uzgoja stoke na području općine Centar, te su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata koji ostvaruju pravo na poticaje za poljoprivredu. Ovi registri se vode u Službi za privredu i lokalni ekonomski razvoj Općine Centar. Općina Centar je za ovu namjenu u budžetu obezbijedila 17.000 KM.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti