Ozvaničen nastavak projekta gasifikacije naselja Kromolj

U naselju Kromolj, u petak 8. jula 2016. godine, u prisustvu predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar, Sarajevogasa, te mnogobrojnih građana ozvaničen je nastavak gasifikacije ovog naselja. Projekat u vrijednosti od 200.000 KM finansiraju i realizuju zajedničkim sredstvima Općina Centar, Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA) i firma Sarajevogas.
Ozvaničen nastavak projekta gasifikacije naselja Kromolj

Na svečanom početku ovog projekta predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić je kazao da zahvaljujući razumijevanju općinskog načelnika Dževada Bećirevića i Općinskog vijeća ovaj projekat najviše finansijski podržavaju Općina Centar i naravno SERDA.

 

-Sa ovim projektom u 200 domova na Kromolju će biti uveden prirodni gas. Želim najaviti da ćemo iduće godine nastaviti gasifikaciju ovog područja sa još 700 metara distributivne mreže. Vjerujem da će firma Sarajevogas kvalitetno obaviti svoj dio posla, kao i do sada, na zadovoljstvo naših građana, naglasio je Ajandžić koji je na kraju svog govora dodao da su projekti od prioriteta za Općinu Centar, a koji trebaju biti realizovani na ovom području, izgradnja sportske plohe, vjerskog objekta, te davanje naziva ulice na Kromolju po Armiji RBiH.

 

Direktorica Sarajevogasa Nihada Glamoč je ovom prilikom objasnila tehničke detalje samog projekta.

 

–Nastavak gasifikacije ovog područja će biti realizovan u dvije faze. U prvoj fazi projekta planirana je izgradnja oko 2.300 metara mreže, od toga 1.300 metara cijevi biće položeno za osnovni vod, dok ostatak čini priključni gasovod do domaćinstava. Iskreno se nadam da ćemo do početka sezone grijanja uspjeti 200 domaćinstava spojiti na gasovodnu mrežu čime bi oni postali naši korisnici. Naša firma je zadužena za projektnu dokumentaciju i montažne radove, dok su Općina Centar i SERDA finansijeri projekta. Zbog izuzetno zahtjevne dionice molim građane za malo strpljenja, objasnila je Glamoč.

 

Današnjoj svečanosti su također prisustvovali dopredsjedavajući Vijeća Slaven Kovačević, vijećnici Velija Katica, Mustafa Mulić, Jasmin Gazija, Eso Tucaković, Senad Alić i Fadila Bošnjak, kao i predsjednik Savjeta MZ „Betanija-Šip“ Irhad Čovrk i članovi ovog savjeta Bekir Šuško i Fikret Čolić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti