In memoriam

Emira Macanović

Općina Centar je ostala bez svoje cijenjene članice kolektiva– Emire Macanović, pomoćnice načelnika za opću upravu, koja je preminula 15. juna 2016. godine u 52. godini života.
Emira Macanović

Emira Macanović rođena je 26. juna 1964. godine u Livnu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu  u Sarajevu 1994. godine, dok je pravosudni ispit položila 2007. godine.

 

 

Prvo zaposlenje je ostvarila u Općini Centar kada je dobila rješenje 1. januara 1996. godine o postavljenju na mjesto stručne saradnice za imovinsko-pravne poslove u tadašnjoj općinskoj Službi za geodetske poslove, katastar nekretnina i imovinsko-pravne poslove. U toj službi je ostala većinu svog radnog vijeka sve do 1. juna 2015. godine kada je postavljena za pomoćnicu načelnika za opću upravu Općine Centar.

Njena karijera od stručnog saradnika ide cijelo vrijeme uzlaznom putanjom, prvo na radnom mjestu stručnog savjetnika za pravne poslove od 2003. godine pa do šefice Odsjeka za imovinsko-pravne poslove u Službi za imovinsko-pravne poslove, geodetske poslove i katastar nekretnina Općine Centar kada je imenovana na tu poziciju 2012. godine.

 

 

Ovaj kolektiv će Emiru Macanović, rođenu Kapetanović, pamtiti kao nesebičnu i visoko moralnu osobu koja je plijenila smislom za neposrednu komunikaciju i saradnju sa radnim kolegama i građanima i koja je bila izuzetno predana svom poslu, a posebno u lijepom sjećanju će je zadržati mlađe kolege kojima je Emira uvijek pomagala svojima savjetima u složenim imovinsko-pravnim situacijama kao dokazani stručnjak u oblasti imovinsko-pravnih odnosa. Odlaskom ovakve osobe Općina Centar je ostala bez predane saradnice, drage i plemenite osobe za koju svi uposlenici imaju samo riječi hvale.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti