Zahvalnice Centra za zdravo starenje volonterima i donatorima

U prepunim prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo (Maršala Tita 12), 15. juna 2016. godine, svečano je obilježeno pet mjeseci od otvaranja Centra. Tom prilikom je menadžment Centra za zdravo starenje dodijelio zahvalnice voditeljima sekcija, donatorima i prijateljima Centra, a članovi sekcija upriličili su izložbu radova nastalih tokom proteklog perioda. Druženje koje je proteklo u dobrom raspoloženju, uz muziku, pjesmu i ples, samo je primjer dobre prakse Centra koji za cilj ima poboljšanje kvaliteta života osoba treće životne dobi i njihove socijalne uključenosti u zajednicu.
Zahvalnice Centra za zdravo starenje volonterima i donatorima

U ime Centra za zdravo starenje prisutne je pozdravila Tatjana Žarković-Tafro, predsjednica nedavno osnovanog Savjeta članova Centra. -Danas obilježavamo pet mjeseci rada ovog Centra, koji danas broji 483 člana, od čega 98 muškaraca i 385 žena. U Centru djeluje osam aktivnih sekcija, u kojima je angažovano sedam volontera. Želim se zahvaliti voditeljima svih sekcija, donatorima i prijateljima Centra, koji su tokom proteklih mjeseci nesebično pružali podršku na razne načine i time potpomogli njegov rad, istakla je Tafro.

 

U raznovrsnom programu koji je povodom pet mjeseci rada priređen, gdje su se izvedbama predstavili članovi muzičke sekcije Centra te članovi Centra za mlade Gorica, volonteri Amil Bašić i Elvis Bekto su prezentirali dosadašnji rad Centra za zdravo starenje Općine Centar. -Od otvaranja Centra pa do danas članovi su na raspolaganju imali osam sekcija i to: preventivno korektivna gimnastika, muzička sekcija (horsko pjevanje), dekupaž i reciklaža, rad na aluminijskoj foliji, likovna sekcija, rad na računaru, ljekobilje i engleski jezik. Dnevno kroz ove prostorije prođe oko 150 članova, što najbolje govori o našem radu, kazao je Bekto.

 

Prisutnima se obratio i predsjednik Skupštine Udruženja „Partnerstvo za javno zdravlje“ dr. Bakir Nakaš koji je, između ostalog, istakao da je ponosan što je i središnja gradska općina osnovala Centar za zdravo starenje. -Imam posebnu ulogu i zadatak da se zahvalim načelniku Općine Dževadu Bećireviću, Općinskom vijeću, Službi za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica, jer su oni zaslužni za ono što se dešava u ovom Centru. U Udruženju „Partnerstvo za javno zdravlje“ smo jako ponosni jer danas imamo dva slavlja, s obzirom na to da naš stariji brat u Novom Sarajevu obilježava svoj peti rođendan, rekao je Nakaš i dodao da će Udruženje nastojati i u budućem periodu ispunjavati očekivanja osoba treće životne dobi.

 

Koordinatorica Varja Nikolić, u ime članova Centra za zdravo starenje, uručila je zahvalnice za volonterski rad voditeljima sekcija. Zahvalnice su dobili: Fatima Ramić, voditeljica sekcije „Rad na aluminijskoj foliji“; Mirjam Tauber, voditeljica sekcije „Dekupaž i reciklaža“; Brigita Krunić, voditeljica likovne sekcije; Hajrudin Osmančević, voditelj sekcije rada na računaru; Nejra Grbo, voditeljica sekcije „Ljekobilje“; Slobodan Kosanović, voditelj muzičke sekcije; Sonja Akšamija, voditeljica kursa engleskog jezika te Semir Hujdur, voditelj radionice za psihološku podršku članstvu.

 

Izvršna koordinatorica Udruženja „Partnerstvo za javno zdravlje“ Sejdefa Bašić-Ćatić uručila je zahvalnice donatorima Centra za zdravo starenje. Tako je bračnom paru Bajrović i Melihi Ćilimković uručena zahvalnica za donirani klavir, Zineti Digalo za harmoniku, a Miri Šego i Sanjinu Lugiću za donirane umjetničke slike. Zahvalnicu je dobio i direktor JU „Centar za kulturu“ Senad Bostandžić za podršku u radu i saradnju ova dva centra.

 

Na kraju svečanog skupa, prisutnima se obratila i Svjetlana Fabijanić-Grbić, predsjednica Udruženja „Partnerstvo za javno zdravlje“, koje implementira projekt u Centru za zdravo starenje, i čestitala na zajedničkom uspjehu izrazivši nadu da će ovaj projekat dugo živjeti.

 

-Neobično sam sretna što je ideja koju smo začeli u Novom Sarajevu prije pet godina počela da se širi. Mi ćemo nastojati i u budućnosti da obezbijedimo adekvatne uslove svima onima koji žele da se druže, da stiču nova poznanstva, da usvajaju nove vještine, da komuniciraju, zaključila je Grbić.

 

Svečanosti su prisustvovale i zvanice iz kulturnog i javnog života, a u ime Općinskog vijeća Centar prisustvovao je vijećnik Haris Fazlagić.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti