Općina Centar nastavlja pružati pomoć porodicama poginulih pripadnika policijskog odreda Bosna

U ime načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića, njegov pomoćnik za boračko-invalidsku zaštitu Đulaga Hamza ugostio je Željka Panića, generalnog sekretara Udruženja veterana odreda policije „Bosna“. Povod posjete bio je uručivanje protokola o realizaciji granta u iznosu od 5.000 KM koji je iz budžeta Općine Centar dodijeljen pomenutom Udruženju.
Općina Centar nastavlja pružati pomoć porodicama poginulih pripadnika policijskog odreda Bosna

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime Udruženja to je učinio generalni sekretar Žaljko Panić. Donacija će biti iskorištena za pomoć porodicama poginulih pripadnika Specijalne jedinice MUP-a RBiH – Odreda policije „Bosna“.

 

U odbrani Bosne i Hercegovine život je izgubio 81 pripadnik Jedinice, a njih više stotina je ranjeno. U redovima ove proslavljene formacije borilo se oko 1.500 specijalaca, koji su bili angažirani na gotovo svim ratištima u BiH. Odred policije „Bosna“ nosilac je brojnih kolektivnih i pojedinačnih odlikovanja i priznanja. Među njima su Orden zlatnog grba s mačevima, pet Policijskih medalja za hrabrost i četiri Zlatna ljiljana, kao i 86 Zlatnih policijskih znački i 60 Srebrenih policijskih znački. Odredu policije „Bosna“ 2002. godine dodijeljena je i Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva.

 

Generalni sekretar Udruženja veterana odreda policije „Bosna“ zahvalio se Općini Centar i načelniku Dževadu Bećireviću za donaciju, naglasivši da je riječ o pomoći koja već prelazi u tradiciju.

 

-Sredstva su namijenjena za pomoć porodicama poginulih pripadnika Jedinice i zbog toga su ona posebno značajna.  Sa velikom zahvalnošću se odnosimo prema Općini Centar koja ima sluha i zna šta su borci učinili tokom proteklog rata. Mislim da će porodice poginulih pripadnika Jedinice biti posebno obradovane saznanjem da nisu zaboravljene i da postoji neko ko misli na njih i daje im potporu. Općina Centar svake godine izdvaja sredstva za ovu namjenu i mi se iskreno zahvaljujemo, prije svega načelniku Općine Dževadu Bećireviću, i Službi za boračko-invalidsku zaštitu Općine Centar, dodao je Panić.

 

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti