Pomoć socijalno najugroženijim porodicama u MZ „Park-Višnjik“

Članica Komisije Općinskog vijeća Centar za statusna pitanja građana treće životne dobi Vera Erbez je pokrenula inicijativu za pomoć starijim i iznemoglim osobama, penzionerima i pripadnicima boračke populacije koji su u teškoj materijalnoj situaciji, a koji žive na području Mjesne zajednice „Park-Višnjik“.
Pomoć socijalno najugroženijim porodicama u MZ „Park-Višnjik“

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić je odlučio da se odazove ovoj akciji, te je u saradnji sa Narodnom kuhinjom „Stari Grad“ obezbijedio deset paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

 

U utorak, 14. juna 2016. godine predsjedavajući Ajnadžić je zajedno sa vijećnikom Esom Tucakovićem posjetio Mjesnu zajednicu „Park-Višnjik“ (Čekaluša 69) i predao pakete koje su učenici Srednje zubotehničke škole i aktivisti ove mjesne zajednice odmah uručili na adrese krajnjih korisnika.

 

Prilikom ove posjete, predsjedavajući Ajnadžić se u razgovoru sa Verom Erbez interesovao za probleme sa kojima se susreću stanovnici Mjesne zajednice „Park-Višnjik“ i na koji način Općina Centar može pomoći. Od pitanja bitnih za stanovnike ove mjesne zajednice, između ostalih, istaknut je problem što Srednja zubotehnička škola nema fiskulturnu salu, te da bi za učenike ove kao i Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“, koji su u stanju socijalne potrebe, trebalo obezbijediti besplatne užine. Tokom razgovora u Mjesnoj zajednici „Park-Višnjik“ upućeno je i pitanje da li je moguće da Općina Centar obezbijedi gorivo za kombi koji vozi 11 djece do osnovne škole u Žepi, a koja bez ovog prevoza kilometrima pješače do škole. Predsjedavajući Ajnadžić je kazao da će pokrenuti aktivnosti kako bi se pronašlo rješenje pomenutih problema.

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti