Manifestaciju „Igman 2016“ Općina Centar podržala sa 5.000 KM

U ime načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića, njegov pomoćnik za boračko-invalidsku zaštitu Đulaga Hamza ugostio je 14. juna 2016. godine direktora Fonda Kantona Sarajevo za zaštitu i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida (Fond memorijala) Nurudina Džihu.
Manifestaciju „Igman 2016“ Općina Centar podržala sa 5.000 KM

Povod posjete bio je uručivanje protokola o realizaciji granta u iznosu od 5.000 KM koji je iz budžeta Općine Centar dodijeljen Fondu memorijala.

 

Protokol, kojeg je potpisao načelnik Dževad Bećirević, odnosi se na sufinansiranje organizacije 17. po redu tradicionalne manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2016“. Osnovni cilj održavanja pomenute manifestacije je prisjećanje na ratna dešavanja koja su se odigrala na toj lokaciji i na značaj igmanskog bojišta za odbranu Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

 

Uz riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Bećireviću, direktor Džiho istakao je važnost ove donacije za organizaciju manifestacije.

 

-Općina Centar svake godine izdvaja sredstva za organizaciju tradicionalne manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman“, čime pokazuje da je jedna od rijetkih institucija vlasti kojoj je važno da čuva uspomenu na ratna dešavanja. Ovom prilikom se zahvaljujem Općinskom vijeću i posebno načelniku Dževadu Bećireviću na dosadašnjoj podršci i izdvojenim sredstvima koja su nama itekako značajna. Bez finansijske pomoći koju nam ova lokalna zajednica godinama kontinuirano pruža, bilo bi gotovo nemoguće organizirati jednu ovako značajnu manifestaciju za cijelu Bosnu i Hercegovinu, dodao je Džiho.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti