Nova donacija Općine Centar Domu zdravlja Vrazova

U prostorijama JU ''Dom zdravlja Kantona Sarajevo'' (Vrazova 11) u utorak, 14. juna 2016. godine, potpisan je protokol o realizaciji granta u iznosu 20.000 KM koji je iz budžeta Općine Centar izdvojen ovoj medicinskoj ustanovi. Donirani novac će biti iskorišten za nabavku klima uređaja za potrebe Stomatološke službe i Dispanzera za školsku djecu i omladinu (10.000 KM), te za sufinansiranje popravke lifta u objektu u Vrazovoj ulici (10.000 KM).
Nova donacija Općine Centar Domu zdravlja Vrazova

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, koji je kazao da dugogodišnja tradicija izdvajanja sredstava iz općinskog budžeta za potrebe medicinskih ustanova prvenstveno je usmjerena na poboljšanje medicinske njege naših sugrađana. –Smatramo da ulaganjem u zdravstvo, a posebno u nabavku neophodne medicinske opreme, postižemo da se naši građani liječe u našoj zemlji, umjesto što troše velike sume novca za troškove liječenja u zemljama regiona. Na području općine Centar moramo još riješiti pitanje smještaja objekta ambulante Višnjik, za koju je Općina Centar već završila proceduru rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Očekujemo na narednoj sjednici Općinskog vijeća Centar usvajanje odluke o raspisivanju javnog poziva za izgradnju objekta u Bolničkoj ulici u kojem bi bila smještena ambulanta. Za izgradnju objekta ne treba više od osam mjeseci i naša predviđanja su da će do jula naredne godine stanovnici ovog dijela općine Centar dobiti novu ambulantu. Kako bi olakšali našim sugrađanima da imaju usluge zdravstvene zaštite, Općina Centar je bila spremna da iznajmi prostor gdje bi privremeno bila smještena ambulanta Višnjik, ali na tom području nije bilo prostorija koje bi zadovoljile potrebe ambulante, objasnio je Bećirević.  

 

Uputivši riječi zahvalnosti načelniku Bećireviću i Općinskom vijeću Centar za ovu i sve dosadašnje donacije, generalni direktor JU ''Dom zdravlja Kantona Sarajevo'' Fuad Husić, koji je potpisao protokol, naglasio je da im svaka donacija puno znači i da ova ustanova trudom i zalaganjem njenih uposlenika želi poboljšati kvalitet zdravstvenih usluga i uslova rada. -Naredni prioriteti su obnova fasade i sanacija dotrajale krovne konstrukcije na našem objektu u Vrazovoj ulici, kazao je Husić.

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti