Ajnadžić ugostio predstavnike Udruženja boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, u utorak 14. juna 2016. godine, ugostio je delegaciju Udruženja boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995., koju su sačinjavali predsjednik Udruženja Sevdalija Hasanović i predsjednik upravnog odbora Ferid Bešlija. Povod posjete bio je razgovor o funkcioniranju boračkih udruženja i poboljšanju saradnje izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar sa boračkim organizacijama. Akcenat je stavljen na integriranje boračkih udruženja iz Centra u jedinstveni savez.
Ajnadžić ugostio predstavnike Udruženja boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.

Naglasivši da je u Općini Centar svaki zahtjev boračkih udruženja visoko pozicioniran i da ima prioritet u rješavanju, predsjedavajući Ajnadžić istakao je posebnu obavezu izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar da i u budućem periodu iskazuje poseban senzibilitet prema boračkoj populaciji.

 

-Boračka udruženja trebaju i moraju imati svoju ulogu u općinskoj strukturi, a zakonodavna i izvršna vlast na pravi način mora tretirati pitanja boraca i patriota u ovoj općini. Ono što savjetujem svim boračkim udruženjima jeste da se moraju povezivati, voditi računa o patriotama, pomagati jedni drugima u rješavanju socijalnih, porodičnih, zdravstvenih i svih drugih problema sa kojima se suočavaju. Zaista bih volio da mi u Općini Centar budemo prvi u državi koji su osnovali jedinstvenu boračku organizaciju koja će pokazati i drugim boračkim udruženjima u FBiH, ali i u državi kako to treba funkcionisati i da se diše jednom dušom. Općina Centar izdvaja veliki dio sredstava za podršku boračkim organizacijama, a vi tu podršku morate iskoristiti na pravi način. Poziciju koju imate u Općini Centar treba da pretvorite u pretpostavku na kojoj ćete praviti novu vrijednost, istakao je Ajandžić.

 

Današnjem sastanku sa predstavnicima Udruženja boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine prisustvovao je i vijećnik Eso Tucaković.

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti