Podrška organizaciji bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović Talijan“

U septembru ove godine, u Domu mladih na Skenderiji, će biti održan 14. po redu Međunarodni memorijalni bokserski turnir „Mustafa Hajrulahović Talijan“.
Podrška organizaciji bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović Talijan“

Imajući u vidu da se turnir održava na području općine Centar te iz poštovanja prema Mustafi Hajrulahoviću koji je bio prvi predsjednik Bokserskog kluba „Zlatni ljiljani“ i prvi ratni komandant Prvog korpusa Armije RBiH, Općina Centar je u budžetu za ovu godinu planirala iznos od 5.000 KM za finansijsku podršku organizaciji ovog bokserskog turnira.

 

Stoga je u petak, 10. juna 2016. godine, u Općini Centar organizovano potpisivanje protokola za realizaciju pomenutih sredstava. U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime Bokserskog kluba „Zlatni ljiljani“, koji je organizator turnira, potpisao je Hajrudin Pašić, predsjednik Upravnog odbora Kluba i nekadašnji bokserski prvotimac koji je daleke 1970. godine pobijedio legendarnog Marijana Beneša i osvojio „Zlatnu rukavicu BiH“. 

 

Potpisivanju protokola su također prisustvovali Zakira Šero, pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu i sport i Šerif Bečić, član BK „Zlatni ljiljani“ i organizacionog odbora turnira koji je kazao da organizatori očekuju učešće ekipa iz 12 država. –Turnir „Mustafa Hajrulahović Talijan“ je ove godine uvršten u kalendar Evropske bokserske asocijacije (EUBC), što nam otvara mogućnosti da se još više država prijavi za učešće na 14. turniru. Nadamo se da će i ostali nivoi vlasti podržati organizaciju ove sportske manifestacije, kako bismo naredne godine imali veći broj učesnika, rekao je Bečić i uputio riječi zahvalnosti Općini Centar, načelniku Dževadu Bećireviću i predsjedavajućem Općinskog vijeća dr. Nedžadu Ajnadžiću za ovu, ali i sveukupnu dosadašnju podršku bokserskom klubu „Zlatni ljiljan“.

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti