Finansijska podrška Omladinskom rukometnom klubu „Bosna“

Općina Centar je u svom budžetu za 2016. godinu planirala sredstva u iznosu od 3.000 KM za sufinansiranje troškova Omladinskog rukometnog kluba „Bosna“ tokom takmičenja u Premijer ligi BiH.
Finansijska podrška Omladinskom rukometnom klubu „Bosna“

Tim povodom je u petak, 10. juna 2016. godine, u Općini Centar organizovano potpisivanje protokola o realizaciji ovih sredstava. U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, dok je u ime kluba „Bosna“ to učinio sekretar Ammar Švrakić.

 

Tom prilikom je Švrakić istakao da ova donacija predstavlja nastavak dobre saradnje koju taj trofejni rukometni klub ima sa centralnom gradskom općinom. –Pružajući finansijsku podršku radu našeg kluba, Općina Centar pokazuje da joj je stalo da, kako dolikuje jednom gradu i ovoj općini, djeluje Omladinski rukometni klub „Bosna“. Zadovoljstvo mi je što rukovodstvo Općine Centar podržava sport i kulturu, kao i nas mlade koji pokušavamo raditi dobar posao, i to je vjetar u leđa pogotovo meni kao mladom čovjeku. Na ovaj način je pokazano da nije sve sivo u našoj državi i da postoje ljudi koji su spremni podržati mlade i njihove dobre projekte, izjavio je Švrakić.

 

Potpisivanju protokola je prisustvovala i Zakira Šero, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport.

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti