Postavljena nova saobraćajna signalizacija u Centru

S ciljem povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju Općina Centar je u proteklom periodu posvećivala veliku pažnju postavljanju i obnovi saobraćajne signalizacije na ulicama koje se nalaze na njenom području. U okviru projekta redovnog održavanja ulica, radnici građevinske firme „Bosman“ završili su sa obnovom saobraćajne signalizacije na nekoliko lokacija u Centru.
Postavljena nova saobraćajna signalizacija u Centru

-Sinoć smo završili radove na obnovi horizontalne saobraćajne signalizacije u ulicama Mis Irbina, Reisa Džemaludina Čauševića, Branislava Đurđeva, Musala i La Benevolencija, Bardakčije, Zaima Šarca i Bolnička kao i na parking prostoru oko zgrade Općine Centar. Na pomenutim lokacijama su rađene stop linije i pješački prelazi. Imamo namjeru u narednom periodu raditi obnovu horizontalne saobraćajne signalizacije na svim većim čvorištima i raskrsnicama, te oko škola i institucija. U ulicama Zaima Šarca i Bardakčije smo postavili vibracione trake za usporavanje saobraćaja, gdje se pri prelasku vozila proizvode jače vibracije i zvučni efekti kojima se upozoravaju vozači da smanje brzinu kretanja, odnosno da usklade vožnju sa propisanim ograničenjem brzine, objasnio je Ademir Džafić, šef gradilišta građevinske firme „Bosman“.

 

Podsjećamo da su u proteklom periodu radnici građevinske firme „Bosman“ radili na vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji, te postavili 73 nova saobraćajna znaka u devet ulica u Centru.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti