Predsjedavajući Ajnadžić posjetio porodicu Karkija

Općina Centar Sarajevo godinama pokazuje senzibilitet prema osobama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe. S tim u vezi, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa svojim saradnicima i predsjednicom Udruženja „Veliko srce“ Sanelom Feratović posjetio je 31. maja 2016. godine porodicu Karkija koji živi u veoma teškim uvjetima na adresi Svetozara Ćorovića do broja 6 na području Mjesne zajednice „Pionirska dolina-Nahorevo“.
Predsjedavajući Ajnadžić posjetio porodicu Karkija

 

Predsjedavajući Ajnadžić je sa porodicom razgovarao o problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju, te ih upoznao sa procedurom koja im omogućava da kao socijalno ugrožena kategorija stanovništva ostvare prava u oblasti socijalne zaštite. Tokom posjete porodici Karkija uručena je veš mašina koju je doniralo Udruženje „Veliko srce“ i paket sa prehrambenim namirnicama koji je obezbijedila Općina Centar putem Narodne kuhinje Stari Grad.

 

-Ova pomoć nam znači mnogo jer živimo u jako teškim uvjetima. Hvala Općini Centar i Udruženju „Veliko srce“, prije svega što su nas posjetili, ali naravno i na pomoći koju su nam pružili, kazala je Sena Karkija.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je ovom prilikom istakao da je Općina Centar uvijek imala razumijevanja kada je u pitanju pomoć sugrađanima u rješavanju njihovih problema, te da će se sigurno takva praksa nastaviti i u budućnosti.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti