Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnciima posjetio je prostorije u Ulici Nova 2 u kojima je sjedište Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka gdje su ih ugostili predsjednik Udruženja Ekrem Lekić, sekretar Udruženja Almir Škrijelj, član upravnog odbora Anes Ličina i tehnički sekretar Lejla Silajdžić.
Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka

Povod posjete bio je razgovor o unapređivanju saradnje Udruženja sa Općinom Centar.

Na početku sastanka Lekić je upoznao predsjedavajućeg Ajnadžića sa planiranim aktivnostima Udruženja u narednom periodu kao i trenutnom položaju u kojem se nalazi Udruženje.

-Zadovoljstvo mi je jer postoji volja i želja za saradnjom sa vaše strane. Predsjednik sam Udruženja dvije godine i od tada smo napravili zaokret. Ranije se Udruženje bavilo isključivo obilježavanjem značajnih datuma, a mi smo otišli korak dalje. Jedna od aktivnosti koju smo pokrenuli je stipendiranje mladih, a ove godine Udruženje stipendira 31 mladu osobu. Potpuno smo neprofitabilna organizacija, ali uspijevamo nekako da se održimo zahvaljujući dobrovoljnim prilozima prijatelja i jednom manjem dijelu budžeta koji dobijemo od Vlade KS. Također smo pokrenuli regionalni časopis „Damar“ koji izlazi svaka dva mjeseca, s ciljem njegovanja kulture, tradicije i običaja. Promovišemo ono što je dobro, a ne kritikujemo ništa i nikoga, objasnio je Lekić, te dodao da najveći problem u radu Udruženja predstavljaju prostorije koje nisu adekvatne za rad Udruženja, te da je prioritet obezbijediti prostor kako za smještaj Udruženja, tako i prostor za kulturni centar koji treba da bude mjesto na kojem će se okupljati građani porijeklom iz Sandžaka, mjesto na kojem će moći dobiti sve informacije koje ih zanimaju.

Predsjedavajući Ajnadžić je kazao da Općina Centar svake godine iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za pomoć nevladinim organizacijama, te da čvrsto vjeruje da će se saradnja između Općine i ovog Udruženja intenzivirati.

-Ovo je jedna prijateljska posjeta u ime Općinskog vijeća jer vaše Udruženje radi kvalitetno. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da vam pomognemo u rješavanju problema sa kojima se susrećete. Zajedničkim snagama možemo tražiti rješenje da bi se vaši zahtjevi ispunili, da se locira prostor za infrastrukturalno rješenje za sjedište Udruženja i kulturni centar. Spremni smo pomoći u skladu sa našim mogućnostima, zaključio je Ajnadžić. 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti