Drugoj gimnaziji donirano šest hiljada KM

Iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, već dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području. Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem je iz budžeta za 2016. godinu izdvojila 6.000 maraka Drugoj gimnaziji u Sarajevu, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi.
Drugoj gimnaziji donirano šest hiljada KM

Direktor Seid Alibegović kazao je da nije prvi put da Općina Centar izdvaja finansijska sredstva za potrebe ove škole.  

 

-Čini me izuzetno sretnim i zadovoljnim što Općina Centar brine o obrazovanju, jer svi smo svjesni na kojem nivou je obrazovanje danas i sa kakvim novcima raspolažemo. Drago mi je što Općina izdvaja sredstva iz budžeta i pomaže školama i fakultetima. Zahvaljujem se načelniku Bećireviću, Komisiji za obrazovanje koja je predano radila, ali i Općinskom vijeću koje je usvojilo budžet. Sredstva u iznosu od 6.000 KM ćemo iskoristiti za nabavku jednog laptopa i sanaciju mokrih čvorova. Mokri čvorovi su u jako lošem stanju, planiramo ove godine izvršiti minimalnu adaptaciju, a to sigurno ne bismo mogli uraditi bez pomoći Općine Centar, istakao je Alibegović.

 

Općina Centar je od 2007. godine izdvojila 34.500 KM za potrebe Druge gimnazije i to za opremanje sale za tjelesni odgoj 10.000 KM, za opremanje kabineta biologije 10.000 KM, za nabavku računarske i elektronske opreme 14.500 KM.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti