Za opremanje školskih biblioteka izdvojeno 10.000 KM

Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, nastavlja sa dugogodišnjom tradicijom ulaganja u poboljšanje nastavnog procesa i uslova rada i boravka u školama koje se nalaze na njenom području. Posljednji u nizu takvih primjera je izdvajanje 10.000 maraka iz općinskog budžeta za opremanje školskih biblioteka.
Za opremanje školskih biblioteka izdvojeno 10.000 KM

Na ovaj način Općina Centar olakšava realizaciju vannastavnih aktivnosti, kroz koje učenici osnovnih škola prepoznaju i razvijaju svoja interesovanja i talente.

 

Na području općine Centar u bibliotekama 11 osnovnih škola učenicima je na raspolaganju raznovrsna literatura koja u ovoj školskoj godini iznosi 63.907 primjeraka knjiga, od čega obavezne školske lektire 22.331 primjerak. Broj knjiga obavezne lektire je različit po školama i u cjelini gledano je nedovoljan.

 

Raspodjela novčanih sredstava pojedinim školama izvršena je u skladu sa brojem učenika i ukupnim raspoloživim fondom školske lektire, na osnovu čega su i odabrani prioriteti.

 

S ciljem unapređenja obrazovnog procesa u osnovnim školama, finansijsku podršku Općine Centar za opremanje biblioteka dobilo je sedam osnovnih škola.

 

Za osnovne škole „Katolički školski centar“, „Alija Nametak“ i „Musa Ćazim Ćatić“ izdvojeno je po 2.000 KM, a škole „Safvet-beg Bašagić“, „Nafija Sarajlić“, „Isak Samokovlija“ i „Hasan Kikić“ dobile su po 1.000 KM za ovu namjenu.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti