Srednjoj medicinskoj školi Jezero izdvojena sredstva za zamjenu dotrajalih oluka

Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja iz budžeta izdvaja finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području, iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem. Iz općinskog budžeta za 2016. godinu izdvojeno je 6.500 maraka Srednjoj medicinskoj školi Jezero, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi.
Srednjoj medicinskoj školi Jezero izdvojena sredstva za zamjenu dotrajalih oluka

Direktorica Jasminka Kulić izrazila je zahvalnost za dosadašnju višegodišnju finansijsku podršku Općine Centar ovoj školi.

 

-Općina Centar je zaista jedna od rijetkih institucija koja je uvijek imala sluha za naše potrebe. Već dugi niz godina imamo finansijsku podršku Općine i nama to uveliko poboljšava i olakšava rad. Ove godine dodijeljena su nam sredstva u iznosu od 6.500 maraka koja ćemo iskoristiti za zamjenu dotrajalih oluka na objektu škole. Zbog loše krovne konstrukcije već godinama imamo problem sa olucima koji prijete obrušavanjem i na taj način ugrožavaju sigurnost naših učenika. Hvala Općini Centar što je i ovog puta pokazala senzibilitet prema nama i našim potrebama, a nadam se da će se ovakav vid saradnje nastaviti i u budućnosti, kazala je Kulić.

 

Općina Centar je od 2006. godine izdvojila 58.000 KM za potrebe Srednje medicinske škole na Jezeru i to za opremanje sale za tjelesni odgoj 38.000 KM, za postavljanje nove ograde oko školskog dvorišta 15.000 KM i za opremanje kabineta biologije i hemije 5.000 KM.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti