Održano finale manifestacije „Sportsko-animacijski program – Dani Općine Centar“

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar na otvorenom igralištu FIS-a u ponedjeljak 9. maja 2016. godine, podjelom diploma za tri najbolje plasirane predškolske ustanove, te uručenjem zahvalnica za sve učesnike, zvanično je okončan projekat „Sportsko-animacijski program – Dani Općine Centar“.
Održano finale manifestacije „Sportsko-animacijski program – Dani Općine Centar“

U projektu je učestvovalo oko 200 mališana iz devet vrtića iz Centra, koji inače pohađaju sportsko-animacijski program namijenjen ovom uzrastu. Nakon tri dana kvalifikacija, odnosno tri kruga takmičenja predškolaraca, u finale su se plasirala djeca iz vrtića „Iskrica“, „Leptirić“ i „Skenderija“.

 

-Ovo takmičenje se već tradicionalno organizuje u okviru obilježavanja Dana Općine Centar na vanjskom igralištu FIS-a za djecu starijeg uzrasta od 5 do 6 godina iz devet vrtića sa područja općine Centar, koji su inače učesnici sportsko-animacijskig programa kojeg realizuje JU „Centar za sport i rekreaciju“. Cilj projekta je da se djeca predškolskog uzrasta sa područja općine Centar uključe u organizovanu nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja, te da se putem jednostavnih motoričkih pokreta, različitih vježbi i igara utiče na njihovo zdravlje, intelektualni i emocionalni razvoj, kazao je Adis Mušanović, profesor tjelesnog odgoja.

 

Na finalnom takmičenju prvo mjesto osvojila su djeca iz vrtića „Skenderija“, na drugo mjesto plasirali su se mališani iz „Iskrice“, a na treće djeca iz vrtića „Leptirić“.

 

Za realizaciju sportsko-animacijskog programa za djecu predškolskog uzrasta Općina Centar je izdvojila 28.000 KM.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti