Izložba likovnih radova u MZ „Breka-Koševo II“

Nakon što su u prostorijama Mjesne zajednice „Breka-Koševo II“ tokom aprila održane besplatne likovno-kreativne radionice namijenjene djeci sa područja ove mjesne zajednice, 9. maja 2016. godine u prostorijama navedene MZ upriličena je izložba radova nastalih tokom trajanja radionica.
Izložba likovnih radova u MZ „Breka-Koševo II“

Radionice su se održavale srijedom u popodnevnim satima, a cilj projekta bio je oslobađanje kreativnog potencijala iz domene likovnog izražavanja, razvijanje mašte i radoznalosti kod djece, kvalitetno provođenje slobodnog vremena uz sticanje novih znanja putem igre i zabave. Likovnim radionicama prilagođenim djeci predškolskog i školskog uzrasta cilj je bio uvesti mališane u svijet umjetnosti, probuditi u svakom djetetu radost individualnog stvaranja i likovnog izražavanja.

 

Projekt je realiziran kroz četiri interaktivne radionice, sa raznovrsnim kreativnim sadržajima. Sav potreban materijal polaznici su dobili na radionici. Teme i tehnike rada  bazirane su na motivima koji simboliziraju Općinu Centar pa su tako predstavljeni grb Općine Centar, te arhitektura posebnih znamenitosti važnih za Općinu Centar.

 

Podsjećamo da su Služba za lokalnu samoupravu Općine Centar, Savjet Mjesne zajednice „Breka-Koševo II“ i Komisija Općinskog vijeća za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima organizirali ove besplatne likovno-kreativne radionice namijenjene djeci sa područja ove mjesne zajednice.

 

Savjet Mjesne zajednice „Breka Koševo II“ upriličio je svečanu podjelu zahvalnica svim učesnicima radionice i zakusku u prostorijama mjesne zajednice.

 

Izložbi su ispred Komisije Općinskog vijeća za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima prisustvovali njen predsjednik Samir Fazlić i članica Ismeta Ramić, a ispred Savjeta Mjesne zajednice predsjednik Mujo Mirvić i članica Mevlida  Hujić.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti