Općina Centar pomaže Ilijašu u sanaciji šteta od poplava

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa Mustafom Resićem, savjetnikom načelnika Dževada Bećirevića, u ponedjeljak, 9. maja 2016. godine posjetio Općinu Ilijaš gdje ih je ugostio općinski načelnik Akif Fazlić. Ovom prilikom su Ajnadžić i Resić uručili načelniku Fazliću odluku o dodjeli Općini Ilijaš 15.000 KM koje je Općina Centar izdvojila iz svog budžeta sa ekonomskog koda za podršku drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća.
Općina Centar pomaže Ilijašu u sanaciji šteta od poplava

Savjetnik Resić je naglasio da je ovo samo nastavak pružanja pomoći susjednim i drugim općinama u sanaciji njihove infrastrukture nakon razarajućih poplava 2014. godine.

 

–Navedena sredstva smo izdvojili za sufinansiranje projekta sanacije oštećenog vodovoda u naselju Gornja Bioča u općini Ilijaš. Ovo je jedan od primjera naše kontinuirane pomoći susjednim općinama koje nemaju dovoljno materijalnih sredstava da rješavaju životno važna pitanja svojih stanovnika, posebno iz oblasti razvoja komunalne infrastrukture. Ovakvu vrstu podrške namjeravamo nastaviti pružati i narednih godina, jer našim dobrim susjedima koji rade za dobrobit svojih građana trebamo pomagati i mišljenja sam da je ovo najbolji način dobre međusobne saradnje i zajedničke izgradnje naše države, kazao je Resić.

 

Uputivši gostima riječi zahvalnosti za posjetu i za donaciju Općine Centar, načelnik Ilijaša Akif Fazlić je dodao:

 

–Značajan broj godina Centar pomaže rubnim općinama Kantona Sarajevo na osnovu zakonskih propisa koji omogućavaju takvu vrstu pomoći, a radi se o sredstvima civilne zaštite koja se mogu upotrijebiti za sanaciju šteta od poplava i klizišta. Općina Ilijaš još nije uspjela sanirati sve štete koje su načinile poplave i klizišta 2014. godine. Projekt sanacije pomenutog vodovoda će ukupno koštati oko 25.000 KM i nakon što provedemo proceduru javne nabavke počinjemo sa radovima, objasnio je Fazlić.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti