Počast preminulom ratnom komandantu Adnanu Solakoviću

U haremu Alipašine džamije u ponedjeljak, 9. maja 2016. godine članovi porodice, predstavnici vlasti, boračkih udruženja i saboraci su polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe obilježili pola godine od smrti velikog patriote i komandanta 2. samostalnog bataljona Korpusa Armije RBiH Adnana Solakovića koji je preminuo 9. novembra prošle godine.
Počast preminulom ratnom komandantu Adnanu Solakoviću

U ime Općine Centar cvijeće su položili predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, njegov zamjenik Slaven Kovačević te vijećnici Suvad Kerla i Zora Ostojić.

 

-Adnan Solaković je veliki borac, veliki čovjek i dobar patriota, primjer kako se voli i brani država Bosna i Hercegovina i svoj grad, kazao je predsjedavajući Ajnadžić.

 

Adnan Solaković je rođen 1954. godine u Sarajevu. Završio je Fakultet sporta i tjelesnog odgoja UNSA gdje je i magistrirao. Bio je ratni komandant i pripadnik Udruženja boraca „Zelene beretke“ gdje je bio izabran za predsjednika Skupštine. Penzionisan je sa činom brigadira. Bio je ugledni ratni komandant kojeg su svi cijenili i poštovali. Za svoj rad i doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine dobio je niz priznanja i odlikovanja.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti