Za školske eko projekte Općina Centar izdvojila 15.000 KM

U cilju podizanja ekološke svijesti kod mladih, Općina Centar svake godine iz budžeta dodjeljuje finansijska sredstva kao pomoć u realizaciji ekoloških projekata osnovnih škola sa područja središnje gradske općine. Ove godine finansijsku podršku dobile su ekološke sekcije šest osnovnih škola, a Općina je za ovu namjenu obezbijedila sredstva u iznosu od 15.000 maraka.

 

Naime, Općina Centar njeguje opredjeljenje za zaštitu okoline od svakog oblika zagađivanja, održavanje i zaštitu njenog kvaliteta.

Kriteriji za dodjelu ove finansijske podrške ekološkim projektima su, između ostalog, da se oni realiziraju u tekućoj godini na području općine Centar, da su jasno ekološki orijentisani, te da uključuju što veći broj učenika, nastavnika i roditelja.

Novčanu pomoć za realizaciju ekoloških projekata u iznosu od 2.910 KM dobila je OŠ „Nafija Sarajlić“ za projekat „Uređenje školskog dvorišta-nabavka, dovoz i sadnja žive ograde i ukrasnih grmova“. Osnovna škola „Musa Ćazim Ćatić“ dobila je finansijsku podršku u iznosu od 2.650 KM za projekat „Uređenje školskog dvorišta III faza cvjetna ograda“, dok je osnovnoj školi „Isak Samokovlija“ dodijeljen iznos od 2.640 KM za ekološki projekat „Eko škola kao način življenja“. Iznos od 2.400 KM pripao je osnovnoj školi „Hasan Kaimija“ za projekat  „Ekološko edukativne aktivnosti (sanacija postojećeg i novi zasadi jagodičastog voća)“ i školi „Vladislav Skarić“ za projekat „Cvjetni školski vrt“. Za projekat „Eko snješko koji se ne topi“ osnovnoj školi „Alija Nametak“ dodijeljeno je 2.000 KM.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti