Nova ulična rasvjeta na Merhemića trgu

Na osnovu sporazuma o izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji javne rasvjete na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Općine Dževad Bećirević i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljana Pelidija, radnici firme „Step“ su započeli sa izgradnjom i sanacijom javne rasvjete na više lokacija u Centru.
Nova ulična rasvjeta na Merhemića trgu

 

Nakon što je zamijenjeno 12 dotrajalih rasvjetnih tijela u Ulici Husrefa Redžića, postavljeno deset novih stubova i rasvjetnih tijela u naselju Radava, radnici firme „Step“ nastavili su radove na Merhemića trgu na Ciglanama.

 

-Na Merhemića trgu smo uradili zamjenu 24 rasvjetna tijela. Na mjesta gdje su ranije bile kugle, postavili smo nova LED rasvjetna tijela. Također je rađena i zamjena oštećenih instalacija kako bi sve funkcionisalo na adekvatan način. U parku ispod Merhemića trga dograđena su tri stuba i postavljena dodatna rasvjetna tijela. Također su zamijenjena i rasvjetna tijela na potezu koji povezuje Merhemića trg  i Ulicu Husrefa Redžića, kazao je Zoran Zamiš iz firme „Step“.

 

Naime, osim znatno dugoročnijeg trajanja LED rasvjete značajna je i ušteda u potrošnji električne energije. Ova rasvjeta ne privlači insekte zbog specifične boje svjetla i smanjenog otpuštanja topline pa nije potrebno održavanje i čišćenje.

 

-Prezadovoljan sam novom rasvjetom. Zaista se moram zahvaliti Općini Centar što vodi računa o potrebama građana. Osvjetljenje je mnogo bolje nego ranije, a pri tome se troši manje električne energije. Sada Merhemića trg noću izgleda mnogo ljepše, kazao je Venceslav Ilić.

 

Podsjećamo da je Općina Centar za ovu namjenu u prošlogodišnjem budžetu izdvojila iznos od gotovo 242.000 KM. Potpisanim sporazumom je definisano da će Zavod za izgradnju KS kao realizator i nadzor projekta provesti proceduru postavljanja nove javne rasvjete na 35 lokacija u 11 mjesnih zajednica Centra.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti