Završeno takmičenje osnovaca iz Centra u kulturno-umjetničkom stvaralaštvu

Drugog dana takmičenja iz kulturno-umjetničkog stvaralaštva za osnovce iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar, na sceni Centra za kulturu, u srijedu 20. aprila 2016. godine, učenici iz šest osnovnih škola su predstavili svoje umijeće iz instrumentalne muzike, dok se svih 11 osnovnih škola takmičilo u kategoriji dramskog prikaza.
Završeno takmičenje osnovaca iz Centra u kulturno-umjetničkom stvaralaštvu

Na kraju takmičenja stručni žiri kojeg su činili Željka Andrić, profesorica u Srednjoj muzičkoj školi, Amina Begović, glumica u Narodnom pozorištu i Ivana Vojinović, također glumica, odlučio je o plasmanu škola iz pomenutih kategorija. Za instrumentalnu izvedbu prvo mjesto pripalo je učenicima OŠ „Alija Nametak“ za izvedbu kompozicije Johana S. Bacha, „Toccata d-mol“, drugo mjesto pripalo je učenicima škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ za numeru „Ciganska svita“, dok su treće mjesto po mišljenju žirija osvojili učenici iz Osnovne škole „Isak Samokovlija“ sa izvedbom kompozicije „Muzička čarolija“.

 

Za najbolji dramski nastup prvu nagradu su osvojili učenici škole „Hasan Kikić“ koji su izveli tačku „Nasrudin hodža i njegova mudrost“, drugo mjesto je pripalo učenicima iz OŠ „Alija Nametak“ za izvedbu dramskog prikaza „Tvrdoglavi jež“, dok su na trećem mjestu mladi glumci iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ koji su izveli tačku pod nazivom „Prava i odgovornost“.

 

Općina Centar je za najbolje plasirane tri ekipe u obje kategorije pripremila novčane nagrade u iznosu od 450 KM (prvo mjesto), 300 KM (drugo mjesto) i 200 KM (treće mjesto). Sredstva će biti uplaćena na račune škola i iskorištena za unapređenje rada školskih sekcija. Za najbolje plasirane ekipe su na kraju današnjeg dana takmičenja također uručene diplome.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti