Formiran Savjet članova Centra za zdravo starenje Općine Centar

U cilju poboljšanja kvaliteta života osoba treće životne dobi i njihove socijalne uključenosti u zajednicu, 18. januara 2016. godine svečano je otvoren Centar za zdravo starenje u Ulici Maršala Tita 12. Od tada, za puna četiri mjeseca u prostorije Centra javilo se oko 500 naših sugrađana treće životne dobi kako bi se uključili u aktivnosti koje se realizuju. Podsjećamo, Općina Centar je za uređenje i opremanje Centra uložila pola miliona maraka.
Formiran Savjet članova Centra za zdravo starenje Općine Centar

Kako bi se omogućio još kvalitetniji rad Centra za zdravo starenje prošle sedmice je konstituisan Savjet članova Centra, koji predstavlja most između članstva i menadžmenta Centra.

 

Osnovni cilj Savjeta je da zastupa interese članova u svim situacijama koje se odnose na njihova prava i obaveze. Savjet ima pravo dati svoje mišljenje o svim aspektima vezanim za interese članova, te mogućnost iznošenja novih ideja za dodatne aktivnosti u Centru, prema interesima članova.

 

Na konstituirajućoj sjednici Savjeta usvojen je Pravilnik o radu Savjeta članova Centra za zdravo starenje i izabrano sedam članova u sastav Savjeta. Za predsjedavajuću Savjeta izabrana je Tatjana Žarković Tafro, zamjenicu Enisa Ćućilović, a ostali članovi su Adem Omerkić, Bahrija Hadžiomerović, Mehmed Lukač, Neira Grbo i Vesna Cakeljić.

 

Savjet će održavati sastanke u prostorijama Centra za zdravo starenje najmanje jednom mjesečno, a po potrebi i više puta u toku mjeseca.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti