Centar za zdravo starenje Općine Centar organizovao izlet na Bijambare

Menadžment Centra za zdravo starenje Općine Centar organizovao je prvi izlet za svoje članove. Oko stotinu građana treće životne dobi uživalo je na čistom zraku i čarima proljeća na Bijambarama.
Centar za zdravo starenje Općine Centar organizovao izlet na Bijambare

Područje Bijambara, sa Bijambarskom pećinom jedno je od rijetkih izletišta koje odgovara svim ljubiteljima prirode jer predstavlja pravi ugođaj za ljubitelje pećine, bistrih voda, borove šume i šumske tišine. Članovi Centra za zdravo starenje proveli su predivan dan na čistom zraku, imali su organizovan prevoz, sendviče i tople napitke, a pored svega toga nisu propustili ni časove korektivno-rekreativne gimnastike, te su sa svojim trenerom, profesorom tjelesnog i zdravstvenog odgoja Aldinom Ferićem  vježbali na otvorenom.

 

Koordinatorica Centra za zdravo starenje Varja Nikolić kazala je da je veoma teško prenijeti emocije koje je ponijela sa izleta.

 

-Izlet je bio izuzetno uspješan, priroda je predivna i zaista moram naglasiti da su članovi i članice uživali. Na čistom zraku svi su vježbali sa našim Dinom, a ponosno moram naglasiti i da su pješke prešli dionicu od oko dva kilometra i to šumskim putem kojim se, kroz prelijepi ambijent crnogorične šume, dolazi do Bijambara. Zaustavljali su se na odmorištima, klupicama, mostićima, provodili vrijeme u grupama, družili se, razgovarali u prirodi. Izlet je protekao u divnom raspoloženju i druženju, a mislim da osmijesi na njihovim licima govore mnogo više od riječi. Kada vidite ljude ozarenih lica, vesele, nasmijane, radosne, to je najbolji pokazatelj. Posebnu zahvalnost dugujemo našim volonterima Amilu i Elvisu koji su bili izuzetno pažljivi prema svim članicama i članovima. Njihova podrška i briga nam je uvijek izuzetno značajna, istakla je Varja Nikolić.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti