Ajnadžić posjetio Medicinsku školu na Jezeru

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa predsjednikom Komisije Općinskog vijeća za obrazovanje Senadom Alićem, posjetio je Srednju medicinsku školu Jezero, gdje ih je ugostila direktorica dr. Jasminka Kulić sa svojim saradnicima. Povod posjete bio je razgovor o problemima sa kojima se škola suočava, te unapređivanje saradnje Općine Centar i ove obrazovne ustanove.
 Ajnadžić posjetio Medicinsku školu na Jezeru

Iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, već dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, te osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području. U budžetu za 2016. godinu, za srednje obrazovanje izdvojeno je 80.000 maraka, a taj novac je uglavnom namijenjen za sanaciju školskih objekata, te opremanje kabineta i učionica.

 

Direktorica Kulić izrazila je zahvalnost za dosadašnju višegodišnju finansijsku podršku Općine Centar ovoj školi i upoznala prisutne sa brojnim problemima sa kojima se škola suočava.

 

- Mi imamo odličnu saradnju sa Općinom Centar koja je uvijek imala sluha za naše potrebe. Imamo nekoliko problema koje nastojimo riješiti, a nadamo se da će Općina kao i do sada pomoći. Prostor oko naše škole nije dovoljno osvijetljen, noću je izrazito mračno što dovodi do okupljanja narkomana u blizini škole i utiče na sigurnost naše djece. Vijeće roditelja je pokrenulo inicijativu da se ovaj problem riješi. Također ono što nam predstoji jeste zamjena dotrajalih oluka zbog kojih stalno imamo probleme sa vodom koja curi niz zidove, kazala je Kulić.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je istakao da Općina Centar na svaki mogući način nastoji doprinijeti poboljšanju nastavnog procesa i uslova rada i boravka u školama.

 

-Zainteresirani smo za saradnju iako obrazovanje nije u nadležnosti lokalne zajednice. Komisija Općinskog vijeća za obrazovanje vrši raspodjelu sredstava srednjim školama, a mi smo tu da razgovaramo o problemima sa kojima se suočavate. Općina Centar ima tu vrstu posebnog odnosa prema svim školama koje se nalaze na njenoj teritoriji i siguran sam da ćemo se znati postaviti naspram vaših problema, a na temelju ovih informacija koje smo dobili razmotrit ćemo šta možemo učiniti, naglasio je Ajnadžić.

 

Općina Centar je od 2006. godine izdvojila 58.000 KM za potrebe Srednje medicinske škole na Jezeru i to za opremanje sale za tjelesni odgoj 38.000 KM, za postavljanje nove ograde oko školskog dvorišta 15.000 KM i za opremanje kabineta biologije i hemije 5.000 KM.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti