Općina Centar donirala 30.000 KM Čajniču za sanaciju putnih komunikacija

U okviru granta budžeta Općine Centar Sarajevo namijenjenog za podršku drugim općinama na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća, Opštini Čajniče donirano je 30.000 maraka za sanaciju putnih komunikacija.
Općina Centar donirala 30.000 KM Čajniču za sanaciju putnih komunikacija

Tim povodom su Mustafa Resić, savjetnik načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića i Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu boravili 14. aprila 2016. godine u posjeti Čajniču gdje im je domaćin bio načelnik te lokalne zajednice Goran Karadžić.

 

 

Ovom prilikom Resić je, u ime načelnika Općine Centar, uručio načelniku Čajniča ugovor o pomenutoj donaciji u iznosu od 30.000 maraka, od čega će 25.000 KM biti iskorišteno za izgradnju mosta na putnoj komunikaciji Haskovići-Dužice na rijeci Batovka, a 5.000 KM za izgradnju potpornog zida u svrhu sanacije oštećenog pristupnog puta do porodičnih kuća u Mjesnoj zajednici Bato.

 

 

Načelnik Opštine Čajniče je uputio riječi zahvalnosti Općini Centar, načelniku Bećireviću i Općinskom vijeću Centar za ovu vrijednu donaciju koja će im dobro doći za obnovu putnih komunikacija.

 

 

-Ovo nije prvi put da nam Općina Centar pomaže. I prošle godine nam je izašla u susret i donirala 25.000 maraka za projekte sanacije u Mjesnoj zajednici Bato, na čemu smo veoma zahvalni. Nadam se da će se dobra saradnja naše dvije lokalne zajednice nastaviti i ubuduće, rekao je Karadžić.

 

Resić je ovom prilikom naglasio da Općina Centar, predvođena načelnikom Bećirevićem, u kontinuitetu iskazuje senzibilitet prema drugim općinama kada im je to najpotrebnije.

 

-Mi smo jedina lokalna zajednica koja je izdvojila pola miliona maraka za pomoć općinama koje su bile pogođene katastrofalnim poplavama u maju pretprošle godine. Općina Centar će i ubuduće pružati finansijsku podršku, posebno manje razvijenim općinama na području cijele Bosne i Hercegovine. U ovogodišnjem budžetu za tu namjenu planirali smo 300.000 maraka, kazao je Resić.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti