Podjela jednokratnih novčanih pomoći porodiljama

U četvrtak, 7. aprila 2016. godine u 10 sati u Općini Centar Sarajevo, Mis Irbina 1 (sala 205/II) predstavnici Općine Centar će uručiti jednokratnu novčanu pomoć porodiljama koje žive na području središnje sarajevske općine. Tako će sutra 16 porodilja dobiti po 300 KM, a četiri porodilje po 500 KM.
Podjela jednokratnih novčanih pomoći porodiljama

Jednokratnu novčanu pomoć Općine Centar porodiljama će uručiti Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave i Osmo Babić, pomoćnik načelnika u Službi za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica.

 

Općinski načelnik Dževad Bećirević je, na prijedlog pomenute službe, usvojio početkom ove godine izmjene i dopune Pravilnika o raspodjeli novčanih sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći porodiljama. Izmjenama Pravilnika omogućeno je da svaka porodilja sa područja Centra bude novčano nagrađena za novorođenče. Za prvo i drugo novorođenče porodiljama pripada jednokratna novčana pomoć u iznosu 300 KM a za treće, četvrto i peto novorođenče iznos od 500 maraka.

 

Pomenuti projekt, koji ima za cilj poboljšanje nataliteta na području centralne gradske općine, pokrenut je 2013. godine i od tada je 246 porodilja dobilo ovu vrstu pomoći. Općina Centar planira u ovogodišnjem budžetu izdvojiti 80.000 KM za jednokratne novčane pomoći porodiljama.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti