Počele kreativne radionice pletenja za žene

U prostorijama Mjesne zajednice „Mejtaš-Bjelave“ u utorak 5. aprila 2016. godine održana je kreativna radionica pletenja namijenjena nezaposlenim ženama sa područja ove mjesne zajednice.
Počele kreativne radionice pletenja za žene

Sekretar MZ „Mejtaš-Bjelave“ Selma Piljević kazala je da održavanje ovih kreativnih radionica ima za cilj da nezaposlenim ženama, osim druženja, pruži mogućnost za dodatnu zaradu od prodaje predmeta čime bi poboljšale svoju finansijsku situaciju.

–Žene su se odazvale u velikom broju što pokazuje opravdanost projekta. Radionice se održavaju svakim radnim danom u terminu od 10 do 12 sati, a planirano je ukupno deset interaktivnih radionica sa raznovrsnim kreativnim sadržajima. Nakon završetka radionica planiramo napraviti izložbu, a sve izrađene predmete donirat ćemo Dječijem domu Bjelave ili Domu za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba, istakla je Piljević.

 

Voditeljica radionice Elvira Oglečevac iskazala je zadovoljstvo odzivom žena koje su pokazale veliko interesovanje za ovaj projekat.

–Odazvala sam se pozivu da vodim projekat jer volim raditi ovaj posao. Drago mi je da je ovako mnogo žena ovdje i iskreno se nadam da će projekat ispuniti svoj cilj i da će imati učinak. Tehnika pletenja ima mnogo, ali ćemo se mi fokusirati na što jednostavnije jer ove žene se ranije nisu susretale sa pletenjem. Ići ćemo postepeno, od jednostavnijih do složenijih dezena, a ukrase ćemo raditi na samom kraju, naglasila je Oglečevac.

 

Učesnica radionica Belma Čengić pohvalila je ideju, te se zahvalila svima koji su dali svoj doprinos njenoj realizaciji.

-Ja sam nezaposlena žena, diplomirani ekonomista sa 12 godina radnog iskustva. Oduševljena sam idejom. Zaista sve pohvale za Općinu Centar i načelnika Dževada Bećirevića koji uvijek imaju sluha da podrže projekte od značaja za građane. Žene uživaju, družimo se, ali i učimo, a ostaje nada da ćemo znanje koje steknemo ovdje moći iskoristiti na pravi način, zaključila je Čengić.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti