Počinje nogometni turnir osnovnih škola iz Centra

Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i ove godine organizuje tradicionalni nogometni turnir za učenike iz 11 osnovnih škola sa područja Centra. Nogometni turnir počinje u četvrtak, 7. aprila 2016. godine, a finale će biti održano u okviru obilježavanja Dana Općine Centar u periodu od 2. do 9. maja. Sve utakmice će se odigravati na igralištu FIS-a, a na turniru će ih biti odigrano ukupno 29.
Počinje nogometni turnir osnovnih škola iz Centra

Školske ekipe, u kojima je po 16 dječaka, raspoređene su u dvije takmičarske grupe – A i B. Grupu A čine ekipe sljedećih škola: „Hasan Kaimija“, „Hasan Kikić“, „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, „Vladislav Skarić“, „Safvet-beg Bašagić“ i „Katolički školski centar“ koji je ujedno i nosilac grupe.

 

Nosilac grupe B je Osnovna škola „Nafija Sarajlić“, a u grupi se također nalaze škole: „Alija Nametak“, „Isak Samokovlija“, „Musa Ćazim Ćatić“ i „Silvije Strahimir Kranjčević“.

 

Prvo poluvrijeme svih utakmica će igrati dječaci šestih i sedmih razreda, a drugo poluvrijeme dječaci osmih i devetih razreda osnovnih škola.

 

Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe grupa će igrati polufinalne utakmice nakon čega će uslijediti borba za prvo mjesto. Cilj projekta je popularizacija školskog takmičenja, razvoj takmičarskog duha, poštovanje fair-playa, upoznavanje sa pravilima malonogometne igre, te eventualno predstavljanje Općine na višem nivou takmičenja.

 

Prvog dana takmičenja na programu su utakmice prvog kola grupa A i B i to u sljedećim terminima:

- od 8,30 do 9,10 sati OŠ „Katolički školski centar“ – OŠ „Safvet-beg Bašagić“;

- od 9,10 do 9,50 sati OŠ „Hasan Kaimija“ – OŠ „Vladislav Skarić“;

- od 9,50 do 10,30 sati OŠ „Hasan Kikić“ – OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“;

- od 10,30 do 11,10 OŠ „Alija Nametak“ – OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“;

- od 11,10 do 11,50 OŠ „Isak Samokovlija“ – OŠ „Musa Ćazim Ćatić“.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti