Ajnadžić ugostio predstavnike Udruženja za zaštitu i sigurnost motociklista u BiH

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je predstavnike Udruženja za zaštitu i sigurnost motociklista u BiH koje je predvodio predsjednik Udruženja Elvin Redžepović. Povod posjete bio je razgovor o finansijskoj podršci Općine Centar aktivnostima Udruženja.
Ajnadžić ugostio predstavnike Udruženja za zaštitu i sigurnost motociklista u BiH

Udruženje za zaštitu i sigurnost motociklista u BiH osnovano je prije tri godine, a u svojim programskim aktivnostima ima za cilj organizovanje aktivnosti na poboljšanju položaja motociklista i sprečavanje bilo kakvog vida diskriminacije u odnosu na druge učesnike u saobraćaju.

 

-Svakog proljeća svjesni smo povećanog broja motociklista, skuterista, biciklista, pa i aktivnih pješaka na ulicama grada i posebno općine Centar kao centralne gradske lokalne zajednice. Motociklizam i moto zajednice u javnosti se vrlo često percipiraju negativno i stiče se dojam da ova zajednica ne pripada društvu iz kojeg potiče što stvara određenu odbojnost i tenzije. U vezi sa svim ovim došli smo na ideju da se prijavimo sa projektom „Bajkeri za Općinu Centar“, a da njegova implementacija bude u okviru obilježavanja Dana Općine Centar. Cilj projekta je približavanje motociklista i motociklizma građanima općine Centar, njihovo upoznavanje i identifikovanje kao sastavnog dijela društva, te upozorenje vozačima na ostale učesnike u saobraćaju, posebno motocikliste i bicikliste. Ciljeve namjeravamo postići aktivnim učešćem u obilježavanju Dana Općine Centar, masovnim organiziranim okupljanjem motociklista i njihovom posjetom spomen obilježjima, te odavanjem počasti poginulim borcima i civilima. Zahvalni smo predstavnicima Općine Centar što su prihvatili da nas saslušaju i pomognu u okvirima svojih mogućnosti, kazao je Redžepović.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo što su članovi ovog Udruženja prepoznali dobru praksu Općine Centar da finansijski pomaže projekte koji su od interesa za građane općine Centar.

 

–Drago mi je da razgovaramo o ovim važnim pitanjima koji se tiču svih nas. Od svih organizovanih skupina treba iskoristiti ono što ima dimenziju moralnog, solidarnog i humanitarnog. Ono što vas čini posebnim je to da dajete odgovore na neka ključna pitanja. Sa zadovoljstvom sam prihvatio da ovaj vaš projekat bude dio Protokola koji sačinjava Organizacioni odbor formiran Odlukom Općinskog vijeća za obilježavanje Dana Općine Centar i siguran sam da će se i ostali članovi Odbora složiti s tim da finansijski podržimo projekat. Siguran sam da ćemo naći zajednički interes jer odgovorno tvrdim da imamo toliko problema, te da bez dobre i izražene dimenzije solidarnosti nećemo moći da ih rješavamo, istakao je Ajnadžić.

 

Sastanku je prisustvovao i Mustafa Mulić, vijećnik u Općinskom vijeću Centar.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti