Uskoro potpisivanje Ugovora o poticaju zapošljavanja

Mladi poduzetnici koji su se prijavili za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima budžeta Općine Centar Sarajevo, a čije projekte je podržala Komisija za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih općine Centar Sarajevo, učestvovali su u završnom intervjuu održanom u prostorijama Centra za podršku biznisu u Ulici Muhameda Kantardžića 3.
Uskoro potpisivanje Ugovora o poticaju zapošljavanja

Podsjećamo, na osnovu Odluke o poticaju zapošljavanja mladih iz sredstava budžeta Općine Centar, koju je jednoglasno usvojilo Općinsko vijeće Centar, objavljen je javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata namijenjenih razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih, a trajao je 60 dana.

 

Komisija za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih Općine Centar Sarajevo razmatrala je sve pristigle projekte, te je jednoglasno donijela odluku da mladi poduzetnici čiji su projekti ostvarili preko 60 bodova prezentiraju svoje biznis planove. Nakon uspješne prezentacije Komisija je izvršila odabir biznis planova koje će finansirati odnosno sufinansirati Općina, a to su biznis planovi sljedećih kandidata: Igor Ostović, Nasuf Krupalija, Maja Jačević, Eldar Bošnjak i Haris Ibrulj.

 

Kandidati čiji su projekti ostvarili preko 60 bodova i dobili podršku Komisije potpisat će Ugovore o poticaju zapošljavanja sa općinskim načelnikom nakon čega će im biti isplaćena odobrena sredstva, a u skladu sa planom. Na osnovu Odluke o poticaju zapošljavanja mladih korisnik je obavezan da u roku od 90 dana od dana isplate sredstava dostavi izvještaj o utrošku ukupno dodijeljenih sredstava.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti