Općina Centar obezbjedila sredstva za asfaltiranje Ulice Fadila Jahića Španca

Tokom proteklog vikenda radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su započeli sa rekonstrukcijom Ulice Fadila Jahića Španca na Nahorevu.
Općina Centar obezbjedila sredstva za asfaltiranje Ulice Fadila Jahića Španca

-Tokom dana planiramo završiti postavljanje tampona na dijelu ove ulice od Nahorevske do Hamida Beširevića kako bismo od sutra mogli započeti sa asfaltiranjem ove dionice. S obzirom da je preduzeće BH Telecom najavilo postavljanje svoje nove infrastrukture, te je potrebno također da KJKP „Vodovod i kanalizacija“ postavi nove vodovodne cijevi u ovoj ulici, planiramo ovaj projekat raditi u fazama. Završetak radova će najviše zavisiti od dinamike radova ova dva preduzeća te od vremenskih prilika, kazao je Mujo Topalović, šef gradilišta firme „Grakop“.

 

Ovaj projekat finansira Općina Centar u iznosu od gotovo 184.000 KM, a radovi se izvode na osnovu ugovora o rekonstrukciji pomenute saobraćajnice kojeg su potpisali 21. marta ove godine načelnik Dževad Bećirević i direktor firme „Grakop“ Šukrija Melezović.

 

Kako je navedeno u predmjeru i predračunu radova, angažovana firma će nakon uklanjanja stare kolovozne konstrukcije postaviti novi tampon, te 585 metara novih betonskih ivičnjaka. Za adekvatnu odvodnju površinskih voda planirana je ugradnja100 metara drenažnih cijevi, 70 metara betonskih rigola, 16 novih uličnih slivnika kao i 20 metara linijske poprečne rešetke. Također je planirana nivelacija 72 šibera za vodu, 52 šahta, te pet rešetki za odvod oborinskih voda. Za stabilizaciju nove saobraćajnice biće izgrađen novi armirano-betonski potporni zid. Na kraju radova je planirano postavljanje 3.326 metara kvadratnih novog asfalta duž 900 metara ove ulice.

 

Općina Centar je također finansirala i rekonstrukciju kanalizacione i vodovodne mreže u ovoj ulici u iznosu od 537.815 KM, od čega je za rekonstrukciju vodovodne mreže izdvojeno 154.805 KM, a za rekonstrukciju kanalizacije 383.010 KM.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti