Nova rukohvatna ograda u Ulici Vranjače

Radnici građevinske firme „Sela“ su, na osnovu ugovora o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području Centra, kojeg je u ime Općine potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme "Sela" d.o.o. Seadom Tutićem, započeli sa montažom rukohvatne ograde u Ulici Vranjače 31-48 na Soukbunaru.
Nova rukohvatna ograda u Ulici Vranjače

Kako je planirano, duž ovog dijela veoma strme ulice, biće postavljeno oko 40 metara nove ograde kako bi se olakšala svakodnevna komunikacija građana posebno tokom zimskih mjeseci. Općina Centar je za ovaj projekat izdvojila gotovo 7.000 KM.

 

Na osnovu pomenutog ugovora okončani  su projekti postavljanja novih rukohvatnih ograda na sljedećim lokacijama: Marcela Šnajdera 8-14, Kranjčevićeva 19-21, Avde Sumbula, Glamočka, Vranjače 31–48, Hamze Orlovića 5, Husrefa Redžića 15, Hadži-Idrizova na dijelu između ulica Koševo i Josipa Vancaša, Kevrin potok, Sepetarevac, Nahorevska 27, na stepenicama u prolazu koji povezuje Obalu Maka Dizdara i Ulicu Hamdije Kreševljakovića (pored Akademije likovnih umjetnosti), te je postavljena nova zaštitna ograda oko uređene zelene površine na uglu ulica Envera Čolakovića i Sepetarevac.

 

Također, ista građevinska firma okončala je i projekte sanacije slivnih rešetki na stepeništu uz kosi lift na Ciglanama koje povezuje ulice Avde Hume i Husrefa Redžića, sanaciju stepeništa kod prodajnog objekta ''Konzum'' u Ulici Hasana Sušića 15 i pješačke betonske staze iznad objekta u Ulici Zuke Džumhura 22, te sanaciju ograda u ulicama: Višnjik 33, Braće Begić 11, Cicin han preko puta broja 96, kao i sanaciju rigola za odvod površinskih voda u Ulici Marcela Šnajdera 12-14. Prema ugovoru još je potrebno da radnici firme „Sela“ postave novi rukohvat u Ulici Rušida Prgude 23, ugrade slivničke rešetke na pješačkoj stazi duž Čadordžinog potoka, te urade sanaciju ograde oko objekta Mjesne zajednice ''Soukbunar'' (Soukbunar 203).

 

Sve navedene radove finansira Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 187.000 KM u svom budžetu, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti