Odabrane najbolje poslovne ideje koje će biti podržane sredstvima Općine

Komisija za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih Općine Centar Sarajevo, nakon održanih prezentacija biznis planova i obavljenih intervjua sa kandidatima, odabrala je planove koji će biti finansirani odnosno sufinansirani sredstvima budžeta Općine Centar, a koja su namijenjena razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih.
Odabrane najbolje poslovne ideje koje će biti podržane sredstvima Općine

Naime, na osnovu Odluke o poticaju zapošljavanja mladih iz sredstava budžeta Općine Centar, koju je jednoglasno usvojilo Općinsko vijeće Centar, objavljen je javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata namijenjenih razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih, a trajao je 60 dana.

Nakon što su obrađeni svi pristigli projekti, Komisija za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih Općine Centar Sarajevo, jednoglasno je donijela odluku da na intervju i prezentaciju poslovnih planova pozove 12 kandidata čiji je kvalitet biznis plana ostvario iznad 60 bodova, a to su Hasan Agić, Senad Borozan, Eldar Bošnjak, Admir Dugalija, Irma Efendić, Haris Ibrulj, Ena Imamović, Maja Jačević, Kenan Kapidžić, Nasuf Krupalija, Faris Nikšić i Igor Ostović.

Mladi poduzetnici čiji su projekti ostvarili preko 60 bodova imali su priliku da u Centru za podršku biznisu prezentuju svoje poslovne ideje pred članovima Komisije za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih Općine Centar Sarajevo. Nakon uspješne prezentacije Komisija je izvršila odabir biznis planova koje će finansirati odnosno sufinansirati Općina, a to su biznis planovi sljedećih kandidata: Igor Ostović, Nasuf Krupalija, Maja Jačević, Eldar Bošnjak i Haris Ibrulj.

Odabrani kandidati se pozivaju na završni intervju u prostorijama Centra za podršku biznisu u Ulici Muhameda Kantardžića 3 koji će se održati u ponedjeljak, 28. marta 2016. godine sa početkom u 13 sati.

Konačna tabela sa osvojenim bodovima svih kandidata koji su aplicirali na Javni poziv će biti naknadno objavljena na web stranici Općine Centar Sarajevo uz objavu novog Javnog poziva za poticaj zapošljavanja mladih sa područja središnje gradske općine.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti