Obilježena godišnjica smrti generala Zićre Suljevića

U organizaciji Udruženja generala BiH u haremu Alipašine džamije, polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje članovi porodice, saborci i prijatelji u srijedu 23. marta 2016. godine odali su počast i obilježili godišnjicu smrti generala Armije RBiH Zićre Suljevića.
Obilježena godišnjica smrti generala Zićre Suljevića

U ime Općine Centar i Udruženja generala BiH zajednički su cvijeće položili generali Ramiz Dreković i Enver Hadžihasanović te Haris Vlajčić, savjetnik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar dr. Nedžada Ajnadžića.

 

O ulozi Zićre Suljevića u odbrani Bosne i Hercegovine tokom proteklog rata govorio je penzionisani general i predsjednik Udruženja generala BiH Vahid Karavelić, koji je kazao kako je rahmetli Suljević u nekadašnjoj JNA neposredno pred rat penzionisan u činu pukovnika.

 

–Najveća vrijednost i ljudska veličina našeg prijatelja i ratnog saborca Zićre je to što je zajedno sa rahmetli Rifetom Bilajcem, koji nisu slučajno ukopani jedan do drugog na ovom mezarju, napustio toplinu svog doma da bi se borio za svoju državu Bosnu i Hercegovinu. Našoj borbi se priključio od prvih dana osnivanja Patriotske lige BiH. Njegovo znanje i bogato vojno iskustvo nam je itekako dobro došlo tokom naše borbe za slobodu, gdje se uvijek cijenilo njegovo mišljenje. Kada je Zićro Suljević umro 2008. godine otišao je veliki patriota ove države koji nije žalio ni sebe ni svoju porodicu za slobodu koju danas imamo, kazao je Karavelić.

 

Delegacije koje su položile cvijeće na mezar rahmetli generala Zićre Suljevića također su činili predstavnici Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo, 2. pješadijskog rendžerskog puka Oružanih snaga BiH, Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka, Udruženja boraca „Patriotske lige BiH“, Koordinacije boračkih udruženja Kantona Sarajevo i Udruženja boraca „Crni labudovi“.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti