Upis u besplatnu školu audio i video montaže i produkcije

Centar za mlade Gorica koji djeluje u okviru Javne ustanove „Centar za kulturu“ Sarajevo, čiji je osnivač Općina Centar, svoje aktivnosti realizira u prostorijama smještenim u Ulici Avde Jabučice 52 na Gorici. Iz ovogodišnjeg općinskog budžeta izdvojeno je 80.000 KM za finansiranje rada Centra i dodatnih 45.000 KM za projekte koji se u njemu realiziraju.
Upis u besplatnu školu audio i video montaže i produkcije

JU Centar za kulturu „Sarajevo“ u saradnji sa Akademijom scenskih umjetnosti, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, nastavlja sa projektom „Osnove audio i video montaže i produkcije“ za srednjoškolce koji će biti realiziran u prostorijama Centra za mlade Gorica u periodu od februara do maja tekuće godine.

 

U toku je upis u pomenutu besplatnu školu, a svi zainteresovani se mogu prijaviti do 20. februara 2016. godine na kontakt telefon 033/220-568, putem e-maila: centarzamlade@gmail.com ili dolaskom u prostorije Centra za mlade.

 

Činjenica je da su mladi sve više zainteresovani za novosti iz svijeta tehnike i da to pomno prate, a ovo će biti jedan od načina da im se ponude sadržaji kojih ih privlače. Cilj škole je da mladi nauče o audio-vizuelnim tehnologijama i proizvodnji medijskih sadržaja, o rasvjeti, snimanju video materijala i montiranju jednostavnih sadržaja, o njihovoj reprodukciji...

 

Teorijska i praktična nastava će biti održana u prostorijama Centra za mlade na Gorici i Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, a predavači su profesori sa Akademije.

 

Općina Centar je za realizaciju ovog projekta izdvojila 4.400 KM.